ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ξεκινάνε οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου /

Ξεκινάνε οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου



Στις 3 Ιουλίου σηκώνουν αυλαία οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που όπως κάθε χρόνο θα φέρουν κοντά το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης με κάποιες από τις σημαντικότερες παραστάσεις του καλοκαιριού. Ετοιμαστείτε για έναν θεατρικό Ιούλιο στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου...

Οκτώ θεατρικά σχήματα, με ισάριθμες παραστάσεις από το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, το Κλασικό Ευρωπαϊκό Θέατρο και τη Νεοελληνική Δραματουργία θα παρελάσουν από τις φετινές 29ες Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη.

Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το θρυλικό ''Εκείνος και Εκείνος'' του Κώστα Μουρσελά με τον Τάσο Χαλκιά και τον Πάνο Σκουρολιάκο στις 3 και 4 Ιουλίου, ενώ μέσα στο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου ξεχωρίζουμε τον ''Άμλετ'' με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την ''Κατσαρίδα'' του Βασίλη Μαυρογεωργίου που συνεχίζει ακάθεκτη για πέμπτη χρονιά τη θεατρική της διαδρομή.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

3 - 4 Ιουλίου :
"Εκείνος κι εκείνος" του Κώστα Μουρσελά από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με πρωταγωνιστές τους Τάσο Χαλκιά και Πάνο Σκουρολιάκο.

6 - 7 Ιουλίου :
"Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αθήνα και γέμισε την παιδική σκηνή Κατίνα Παξινού. Η μουσική είναι του Δημήτρη Μαραμή.

11 - 14 Ιουλίου :
"Άμλετ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τη θεατρική ομάδα Εποχή Τέχνης. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα εμφανισθεί ο Αιμίλιος Χειλάκης.

18 - 19 Ιουλίου :
"Αχταρμίξ 4 - Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται" βασισμένο σε έργα του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θεανώ Αμοιρίδου και Θωμάς Βελισσάρης.

20 - 21 Ιουλίου :
"Ευτυχώς επτωχεύσαμεν" των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου. Πρωταγωνιστούν Φώτης Σπύρου και Σοφία Βογιατζάκη.

26 - 27 Ιουλίου :
"Το Μελτεμάκι" του Παντελή Χορν από το Θεσσαλικό Θέατρο. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Περικλής Καρακωστάνογλου και Νικολέττα Βλαβιανού.

28 Ιούλιου :
"Ιχνευτές" του Σοφοκλή από τη θεατρική ομάδα "anagnosis" σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρωταγωνιστούν Ανδρέας Καρακότας και Άρτεμις Ματαφιά.

30 - 31 Ιουλίου :
"Κατσαρίδα" του Βασίλη Μαυρογεωργίου από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης.

Εισιτήρια θα διατίθενται προς πώληση από το ταμείο της Πλατείας Αριστοτέλους και το ταμείο του Θεάτρου Κήπου. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |