ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Επιπλέον τιμητική άδεια για όποιον υπηρετεί στην παραμεθόριο /

Επιπλέον τιμητική άδεια για όποιον υπηρετεί στην παραμεθόριοΤέσσερις ημέρες επιπλέον τιμητική άδεια το μήνα θα παίρνουν όσοι υπηρετούν στις 23 πιο απομακρυσμένες μονάδες, κυρίως στο βόρειο μέρος του Έβρου και σε μικρά νησιά, ενώ φύλλο πορείας για την Αθήνα ή άλλη περιοχή της επιθυμίας τους, θα λαμβάνουν έπειτα από έξι μήνες θητείας, όσοι υπηρετούν σε Καστελλόριζο, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη και Σαμοθράκη.Σύμφωνα με τα “Νέα”, τα δύο αυτά “κίνητρα” αποφάσισε το υπουργείο Άμυνας την Πέμπτη (23/06), στο πλαίσιο “αντιμετώπισης με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν τη θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες” και τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων και μεταθέσεων στο Στρατό Ξηράς.

Αναλυτικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, με απόφασή του καθόρισε τα εξής:

Όσον αφορά στις άδειες

Θεσμοθετείται δικαίωμα λήψης 2 ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες 15ήμερο υπηρεσίας. Οπως ανέφεραν αρμόδιοι συνεργάτες του κ. Μπεγλίτη, η άδεια αυτή αποτελεί επιπλέον παροχή και από την κανονική (18 ημέρες στη διάρκεια της θητείας) και την υφισταμένη τιμητική άδεια 2 ημερών τον μήνα που ισχύει για όλες τις παραμεθόριες μονάδες.

Η λήψη της άδειας θα λαμβάνεται υποχρεωτικά εντός του κάθε 15ημέρου και δεν θα μεταφέρεται, ενώ ο διοικητής θα κανονίζει - με γενική οδηγία - και την απουσία για οδοιπορικά.

Οι 23 μονάδες που υπάγονται στην κατηγορία αυτή (“δυσκολία” 180 μορίων και άνω) βρίσκονται, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού: στην Πλάτη Εβρου (618 ΜΚΤΠ, 617 ΤΠ, 35 ΛΔΒ, 85 ΛΕΜ και 35 ΛΥΓ ), στην Καβύλη Εβρου (502 ΜΚΤΠ, 105 ΑΚ, 3ο ΤΥΠ Τεχνικού/Εφοδιασμού/Υγειονομικού/Υλικού Πολέμου), στον Βάλτο Εβρου (3ος Λόχος Μηχ.), στα Ρίζια Εβρου (508 ΜΚΤΠ, 117 ΜΜΠ), στο Πρωτοκκλήσι Εβρου (514 ΜΚΤΠ, 50 ΕΜΑ), στο Ρωμανό Λήμνου (88 ΕΜΑ), στην Αστυπάλαια (2/482 ΤΔΒ), στο Καστελλόριζο, στην Τήλο, στη Νίσυρο, στη Σύμη και στη Σαμοθράκη.

Οι μεταθέσεις από μεθόριο

Δικαίωμα μετάθεσης αποκτούν με τη συμπλήρωση 6μηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξής τους οι υπηρετούντες στις φρουρές Μεγίστης, Τήλου, Νισύρου, Σύμης και Σαμοθράκης.

Προϋπόθεση είναι να έχουν τουλάχιστον 2 από τους 6 μήνες σε μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης (δηλ. στα νησιά αυτά). Η εφαρμογή της απόφασης αφορά και τους καταταγέντες με τη 2011 Α' ΕΣΣΟ. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://cosmo.gr/News/Hellas/329981.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |