ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Καλοκαίρι στην πόλη: Η Αθήνα... μια γειτονιά! /

Καλοκαίρι στην πόλη: Η Αθήνα... μια γειτονιά!



Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων αφήνει τα πολυέξοδα Φεστιβάλ (όπως αυτό του Αττικού Άλσους) και κάνει πολιτιστική εξόρμηση στις γειτονιές! καλοκαίρι στην πόλη λοιπόν χωρίς glam, αλλά με ουσία...

Σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου και την ''Τεχνόπολις'' και με σύνθημα ''Καλοκαίρι στην πόλη: Ο πολιτισμός πάει στις πλατείες και στους δρόμους'' ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων υπόσχεται αξέχαστα βράδια μουσικής, θεάτρου και σινεμά στις γειτονιές της Αθήνας και μάλιστα σε περιοχές υποβαθμισμένες με στόχο την (πολιτιστική αν μη τι άλλο) αναβάθμισή τους.

Η αρχή γίνεται από σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Κοτζιά, που μετατρέπεται σε πλαζ με πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι πλατείες Κεραμικού, Βικτωρίας, Κυψέλης, Κουμουνδούρου, Αγ. Δημη τρίου, αλλά και ο Εθνικός Κήπος, το Βυζαντινό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο είναι μόνο μερικοί από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν πολιτιστικά events, από συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου και νεανικών γκρουπ μέχρι κινηματογραφικές βραδιές.

Δεσπόζουσα θέση στο καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου έχει το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, αλλά και το Technopolis Music Lab στην ''Τεχνόπολις'', που διαπερνά την ιστορία του ροκ σε τρεις μέρες και την ιστορία του εντέχνου σε άλλες τρεις, από τις 14 έως τις 19 Ιουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (φυσικά με ελεύθερη είσοδο) μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Καλό καλοκαίρι σε όσους μείνουν στην Αθήνα! Και μάλλον θα είναι πολλοί... ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |