ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Αναβολή για τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο ο Μπέος, όλα τα ονόματα (video) /

Αναβολή για τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο ο Μπέος, όλα τα ονόματα (video)



Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 10 συλληφθέντες που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου και σύσταση Εγκληματικής συμμορίας.

Και οι δέκα κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή από τον 9ο τακτικό ανακριτή και θα απολογηθούν τελικά τη Δευτέρα.

Πρόκειται για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρο Ψωμιάδη, τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη, τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης, Νίκο Χάλκο, τον πρώην ποδοσφαιριστή Δημήτρη Ζαβαντία, τον προπονητή Νίκο Παντέλη, τον μάνατζερ Αθανάσιο Ντότση, τους bookmakers Νίκο Καραγκούλια, Ανδρέα Δημόπουλο και τον σωματοφύλακα του κ. Μπέου, Νίκο Ζαμάνη.

Οι υπόλοιποι 5 για τους οποίους υπάρχει ένταλμα Σύλληψης είναι ο Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άντρας Καβάλας. πατέρας του Σταύρου Ψωμιάδη που συνελήφθη), ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), ο Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (κάτοικος Θεσσαλονίκης), ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (κάτοικος Βύρωνα) και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (κάτοικος Βύρωνα). Στην υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον 70 άτομα, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν επίσημα την Παρασκευή, μόλις διασταυρωθούν τα πατρώνυμα και τα μητρώνυμα.

Οι 10 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Προσερχόμενος στα δικαστήρια, ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους "η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η φούσκα του ΠΑΣΟΚ". Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσακογιάννης επιτέθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, φωνάζοντας "για τον Κούγια είμαστε εδώ...".

Αδιαθεσία από Μπέο

Ο κ. Μπέος επικαλέστηκε αδιαθεσία και λίγο μετά τις 15:00 αποχώρησε φρουρούμενος για το "Ιπποκράτειο".

Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
- απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)
- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)
- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)
- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα
- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση
- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση
- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις
- παράνομη οπλοκατοχή

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για τα οποία όμως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν συντρέχουν προϋποθέσεις να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -όχι όμως της αστυνομίας- όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, ανώνυμη καταγγελία που περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα.

Οι θέσεις των δικηγόρων των Ψωμιάδη, Παντέλη, Ζαμάνη

Βέβαιοι για την αθώωση των πελατών τους εμφανίστηκαν κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων οι συνήγοροι των Σταύρου Ψωμιάδη, Νίκου Παντέλη και Νικόλαου Ζαμάνη.

Ο δικηγόρος του προέδρου της Καβάλας, κ. Μυλωνόπουλος χαρακτήρισε την σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη ως "ποινή πανελλήνιου διασυρμού" και συνέχισε: "Αν είναι δυνατόν για ένα παιδί 26 ετών να του προσάπτουν τέτοιες κατηγορίες. Ασκήθηκε πρωτοφανής και βίαιη επιχείρηση σύλληψής του. Δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για τον Σταύρο στο πόρισμα του Εισαγγελέα και απορώ πως ενεπλάκη".

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Πέτρου Καϊμακάμη, ο οποίος εκπροσωπεί τον Νίκο Ζαμάνη: "Η σύλληψή του ήταν τουλάχιστον, υπερβολική. Δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του σε κανένα σημείο της δικογραφίας, δεν συνομιλεί με κανέναν. Ό,τι του αποδίδεται από συνομιλίες τρίτων. Εκτιμώ ότι η τακτική ανάκριση θα περιορίσει τις κατηγορίες και θα εφεθεί ελεύθερος". Ο κ. Καϊμακάμης, μάλιστα, τόνισε ότι επιθυμία του ήταν να απολογηθεί σήμερα ο πελάτης του, αλλά ήταν τόσος ο όγκος της δικογραφίας που δεν ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο".

"Δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα και απορώ πως κλήθηκε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αφεθεί ελεύθερος", τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος του Νίκου Παντέλη, Κίμωνας Ευαγγελάτος.

Κασέτες για διεθνή μπασκετμπολίστα και διεθνή ποδοσφαιριστή

Από το αστυνομικό ρεπορτάζ προκύπτει πως μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων συγκαταλέγονται ένας εν ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής και ένας εν ενεργεία διεθνής μπασκετμπολίστας.

Εμπλοκή προέδρου μεγάλης ΠΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε το αίτημα της Εισαγγελέα κας. Παπανδρέου, για δίωξη προέδρου μεγάλης ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Η ποινική δίωξη, πάντως, δεν έχει ασκηθεί ακόμη, αφού ο εν λόγω παράγοντας δεν θεωρείται προφανές μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι 10 κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν την Τετάρτη (23/06) από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης, που ξεκίνησε πριν από 2 μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: δύο πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, μεγάλος αριθμός κουπονιών "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών, τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.

Η σύλληψή τους έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις στημένων αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2008.

Διαβάστε περισσότερα στα σχετικά links στο δεξί μέρος της σελίδας ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |