ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Στους δρόμους την Πέμπτη και οι ένστολοι /

Στους δρόμους την Πέμπτη και οι ένστολοιΠανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν για την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί από κάθε γωνιά της χώρας με αφορμή το κύμα μειώσεων και περικοπών που έχει σαρώσει τον τελευταίο χρόνο όλες της υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Περικοπές μισθών και επιδομάτων και «ψαλίδι» σε λειτουργικές δαπάνες αναγκάζουν τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας να λειτουργούν με μπαλώματα... Περιπολικά σαραβαλάκια που δεν μπορούν να συντηρηθούν, παλιός τεχνολογικός εξοπλισμός, θέσεις που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης και δεν αναπληρώνονται, οδηγούν τις αστυνομικές υπηρεσίες στο κλείσιμο και τους πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρίες!

Πρόκειται για παραδοχή των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Το νέο «ψαλίδι» σε μισθούς και επιδόματα, σύμφωνα με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, τους αφαιρεί από τα μηνιαία εισοδήματά τους από 350 έως 450 ευρώ.

Ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε ενημερωτικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν σε πολίτες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές τονίζοντας πως όλες αυτές οι περικοπές, «στερούν το δικαίωμα ασφάλειας των πολιτών, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού, δημιουργούν δυσάρεστη κατάσταση αδυναμίας στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κάλεσμα της κοινωνίας, ανατρέπουν το πρόγραμμα ζωής των αστυνομικών, επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδό τους».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η μείωση μισθών και επιδομάτων που επιβλήθηκε πριν ένα χρόνο οδήγησε τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας σε κατάσταση φτώχειας.

Με τα νέα μέτρα οι αστυνομικοί βλέπουν ασφυκτικό περιορισμό των εσόδων τους: -12,6% στους μισθούς, -49,2% σε πενθήμερα και νυχτερινά, -28,6% στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών ενός κειμένου με αποδέκτη κάθε φορέα και φυσικό πρόσωπο που εκ της ιδιότητάς του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση του Αστυνομικού Οργανισμού, αλλά και των εργαζομένων του.

Καλούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους «απαιτώντας άμεσα από την κυβέρνηση και τους τροϊκανούς συμβούλους, να μην οδηγήσουν την Ελληνική Αστυνομία στο εκτελεστικό απόσπασμα, διότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη και του δικού τους μνημονιακού δράματος».

Για «περίπατο» οι στρατιωτικοί

Δύο μέρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Μπεγλίτη, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία συνδικαλιστικών σωματείων στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ενώσεις των στρατιωτικών εν ενεργεία, αλλά και των αποστράτων αξιωματικών, προγραμματίζουν για την Πέμπτη "συνάντηση γνωριμίας, συζήτηση και περίπατο" στο Σύνταγμα!

Ατύπως, οι "πρόδρομες" συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπηρετούντων αξιωματικών σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για αύριο οι αστυνομικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, που αυτοχαρακτηρίζεται "ως φορέας διαλόγου και έκφρασης", καλούνται τα μέλη και οι «εν ενεργεία» και «εν αποστρατεία» φίλοι του, με τις οικογένειές τους, "σε συνάντηση γνωριμίας, συζήτηση και περίπατο κάτω από τον περήφανο, ηλιόλουστο και καταγάλανο ουρανό της Αθήνας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011. Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η έξοδος του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και ώρα συνάντησης το διάστημα από 15.30΄ έως 17.00΄, αμέσως μετά τη λήξη των εργάσιμου ωραρίου. Ο περίπατος καθορίζεται ως εξής: έξοδος μετρό «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», κατεύθυνση προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Στήλες Ολυμπίου Διός, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και πλατεία Κολοκοτρώνη. Καθόλη τη διάρκεια του περιπάτου θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε μεταξύ μας και μόνο, χωρίς δηλώσεις σε τρίτους, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις οικογένειές μας και να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας, ως περήφανοι Έλληνες στρατιωτικοί. Παρακαλούμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σας".

Η "to know us better" συγκέντρωση των στρατιωτικών -η οποία συμπίπτει χρονικά με τη διαδήλωση των αστυνομικών, δημιουργώντας υπόνοιες ότι πρόκειται για μια προσπάθεια από κοινού διαμαρτυρίας των αξιωματικών της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων- αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης των "συνδικαλιζομένων" στελεχών του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας με τον υπουργό Αμυνας.

Κι αυτό διότι πριν από μόλις δύο 24ωρα, ο κ. Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε ως επικίνδυνη και αντιδημοκρατική την κίνηση μιας συνδικαλιστικής ένωσης των αποστράτων να καλέσουν τους εν ενεργεία αξιωματικούς "σε υπηρεσιακή εγρήγορση και ετοιμότητα για να αποκρούσουν την πολιτική της κυβέρνησης". ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=129701]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |