ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ξεβρομίστε το ποδόσφαιρο! /

Ξεβρομίστε το ποδόσφαιρο!



Λίγο μετά τις 12:00 οι δέκα συλληφθέντες για τα στημένα ματς οδηγήθηκαν με Χειροπέδες στον Εισαγγελέα. Live οι εξαλίξεις. To Contra.gr βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων και σας ενημερώνει... Το προφίλ των κατηγορουμένων και η δράση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος ΠΑΕ, διεθνής ποδοσφαιριστής και εν ενεργεία μπασκετμπολίστας στο κύκλωμα της νέας παράγκας. Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για τον παράνομο στοιχηματισμό. Το στημένο ντέρμπι της Αθήνας, τα συμβόλαια θανάτου και οι απειλές, "καίνε" μεγάλα ονόματα. Ηχογραφημένες συνομιλίες τις οποίες έχει καταγράψει η ΕΥΠ, ρίχνουν φως στα σκοτεινά μονοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρέμβαση Παπουτσή - Γερουλάνου για τα στημένα παιχνίδια. Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα του κόσμου.

Σχετικά links
Ποδόσφαιρο - Ελλάδα
Έφοδοι και συλλήψεις για τα "στημένα"
Ποδόσφαιρο - Ελλάδα
Και μεγαλύτερα "ψάρια" στη δικογραφία για τα "στημένα"
Ποδόσφαιρο - Ελλάδα
EΛ.ΑΣ: "Εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα"

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τη μεγάλη (και ίσως την τελευταία) ευκαιρία για να αποτινάξει από πάνω του τη βρομιά, το παρασκήνιο και τις παντός είδους απάτες.
Από στιγμή σε στιγμή θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι 10 συλληφθέντες, οι οποίοι υπενθυμίζεται πως είναι δυο πρόεδροι ομάδων της Super League, πρόεδρος και ιδιοκτήτης ομάδας της Football League, δύο ατζέντηδες ποδοσφαιριστών, έναν προπονητή ομάδας της Football League, έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, έναν μεσάζοντα που διακινούσε παράνομο ποδοσφαιρικό στοίχημα στις ασιατικές αγορές και έναν επιχειρηματία με έδρα τη Νέα Σμύρνη.


Οι προσαχθέντες αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για "στήσιμο" αγώνων, ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μετά τις απολογίες τους θα κριθεί αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, σε περίπτωση που καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 5 χρόνια έως ισόβια.

Παρόλα αυτά, οι προαναφερθέντες δεν είναι οι μόνοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, αφού ακόμα 70 άτομα (!) αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Ανάμεσα σε αυτούς ένας Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας και ένας πρώην Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποσύρθηκε πρόσφατα από τη δράση και σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αγωνίστηκε μόνο στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη Σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων στο σκάνδαλο. Ανάμεσά τους πρόεδροι ΠΑΕ και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές ομάδας της Football League από την Βόρειο Ελλάδα.

Εξάλλου, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αν θα σχηματιστεί δικογραφία για το περίφημο στημένο ντέρμπι, στο οποίο υπάρχει εμπλοκή δύο μεγαλοπαραγόντων της Super League, εκ των οποίων ο ένας εμφανίζεται σίγουρος για τη νίκη της ομάδας του, σε συνομιλία που είχε με τον άλλο.

Το Contra.gr θα βρίσκεται στις 11:00 στην Εισαγγελία προκειμένου να σας μεταφέρει όλα τα νεότερα σχετικά με την υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το δελτίου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:
"Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιάσεις και απάτες, τη δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος με σκοπό τον μεγάλης έκτασης παράνομο πλουτισμό
Στη υπόθεση εμπλέκονται άλλα εβδομήντα άτομα
Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.
Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.
Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.
Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :
Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ
Η έρευνα συνεχίζεται". ΠΗΓΗ: contra.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |