ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Αγανακτισμένοι την Τρίτη 21 Ιουνίου: Δίνουμε ψήφο μη εμπιστοσύνης /

Αγανακτισμένοι την Τρίτη 21 Ιουνίου: Δίνουμε ψήφο μη εμπιστοσύνης



Ραντεβού για σήμερα Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δίνουν οι «αγανακτισμένοι », με σύνθημα «εμείς δίνουμε την ψήφο μη εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώθηκαν και τη Δευτέρα, για 27η ημέρα, μπροστά από τη Βουλή, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» από το πρωί, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης και τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Μάλιστα, οι πολίτες θα στήσουν τη δική τους κάλπη, ενώ σχεδιάζουν τον αποκλεισμό της Βουλής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την ‘νέα’ του κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι ‘φυλλοροούμε’, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι. Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά.Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.

Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να γεμίσουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν μαζί μας στο Σύνταγμα.

Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, Έλληνες ή μετανάστες, μανάδες και παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες. Στη βία τους απαντάμε: το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας και η ψυχή μας και τους λέμε ότι σιμά στις μπαλωθιές τους υπάρχει και ο λυράρης. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τρίτη 21-6 από τις 19:00 να φωΝάξουμε δυνατά:δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος».


Στο «χορό» των κινητοποιήσεων η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Στο συλλαλητήριο των Αγανακτισμένων θα δώσει το «παρών» η ΑΔΕΔΥ, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και αρχίσει στην Βουλή η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Σε αυτό, καλεί να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 48ωρη απεργία στο δημόσιο, μαζί με τη ΓΣΕΕ, για τις μέρες που θα ψηφίζεται στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δηλαδή γύρω στις 28 Ιουνίου.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα και των αγωνιστικών παρεμβάσεων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, δεν πρέπει να δημιουργήσουν καμιά αυταπάτη. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κρίνουν την κάθε κυβέρνηση από την πολιτική της απέναντι στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της κοινωνίας. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, δεν σημαίνουν αλλαγή πολιτικής αλλά εμμονή στην ίδια αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας:

«Τα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος όπως η παραπέρα περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας θα συνοδευτούν με αντιδραστικές θεσμικές παρεμβάσεις όπως η κατάργηση της μονιμότητας, η κατάργηση των συνδικαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων κ.λπ».

«Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη Βουλή και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ανεξάρτητα από το ποιος τις ασκεί και θα τις ασκήσει. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια άλλη πολιτική που κριτήριό της θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι των δανειστών και των κερδοσκόπων» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «για τη νέα συνθήκη στη χώρα μας και σ' όλη την Ευρώπη».

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, έχει ήδη εξαγγείλει 48ωρη γενική απεργία κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη -ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων- θα προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση στο Λουξεμβούργο.

Ο επόμενος στόχος

Ο «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, πάντως, θα μεταβληθεί σε εφιάλτη λίγες ημέρες αργότερα, όταν τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Οι «Αγανακτισμένοι» θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 28 Ιουνίου,για τη μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, κάνοντας ένα κλοιό γύρω από το κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα θα η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την πρώτη 48ωρη γενική απεργία που αποφασίζεται από την εποχή της Μεταπολίτευσης, η οποία και θα οριστεί επίσημα με νεότερη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ. ΠΗΓΗ:madata.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |