ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Μέρκελ: Να πετύχουμε ουσιώδη συμμετοχή ιδιωτών /

Μέρκελ: Να πετύχουμε ουσιώδη συμμετοχή ιδιωτών



«Υπέρ μιας ουσιώδους συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών», στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της Ελλάδας, τάχθηκε η Ανγκελα Μέρκελ, με ομιλία της στο Βερολίνο ενώπιον περίπου 140 αντιπροσώπων των Χριστιανοδημοκρατών απ΄όλη τη Γερμανία, σύμφωνα με το Γερμανικό και το Γαλλικό πρακτορείο.

«Πρέπει να δοκιμάσουμε --στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών μας για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα-- να πετύχουμε την ουσιώδη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών (...) κάτι, όμως, που δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαβουλεύσεων, που θα γίνουν πολύ γρήγορα, στο δρόμο», τόνισε στην ομιλία της η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Ανγκελα Μέρκελ --αποσαφηνίζοντας ότι στο θέμα αυτό δεν έχει την παραμικρή διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε-- εστίασε ιδίως στον «εθελοντικό χαρακτήρα» παρόμοιας συμπεριφοράς εκ μέρους των εμπορικών τραπεζών, ή των διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων, που διακρατούν ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, δηλαδή όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις επίσημες συνομιλίες της με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung «παίζουμε με τη φωτιά». Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία «αναξιόχρεη», κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |