ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Εκτακτο Eurogroup την Κυριακή /

Εκτακτο Eurogroup την Κυριακή



Εκτακτη συνεδρίαση Eurogroup στο Λουξεμβούργο την Κυριακή, στην οποία θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, περιέγραψε ως άμεση προτεραιότητα τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπου ο στόχος είναι να πειστούν οι εταίροι για το πρόγραμμα και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Ανέφερε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αποτελεί «διαβατήριο αξιοπιστίας» τόσο για την πέμπτη δόση, όσο και για τον περιορισμό του χρέους, ωστόσο σημείωσε ότι «δεν πρέπει να μεγαλοποιείται». Ο κ. Βενιζέλος, εμφανίστηκε διατεθειμένος για τροποποιήσεις στη φορολογική πολιτική, μετά από διαβούλευση με την αντιπολίτευση και αφού το πρόγραμμα λάβει την έγκριση της Βουλής. Διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός του έχει ζητήσει τη διασφάλιση της συνεννόησης και της συναίνεσης στους τομείς που χειρίζεται και ότι υπάρχουν πράγματι πολλά θεμελιώδη σημεία συμφωνίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος για τις αποκρατικοποιήσεις και θα συντονίζει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση, στις αρχές Ιουλίου, της 5ης δόσης των δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συζητηθεί το περιεχόμενο, οι όροι και ο χαρακτήρας της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι η συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας εξαρτάται από το αν η Αθήνα θα υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |