ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Le Monde: Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση /

Le Monde: Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση



Με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση» η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ανταπόκριση από την Αθήνα στην οποία αναφέρεται στην κοινωνική κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρουσιάζοντας αρχικά το πορτρέτο του κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «μέχρι τώρα ενσάρκωνε το μοντέλο ενός ηγέτη με κουράγιο, που υπερασπιζόταν τη χώρα του εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου θύελλας», ωστόσο στη συνέχεια αναφέρει ότι «η κοινωνική αντίδραση που εκδηλώνεται στους δρόμους φαίνεται να τον έχει αποδυναμώσει». Τονίζει μάλιστα ότι ο κ. Παπανδρέου «βρίσκεται απέναντι σε μια δεξιά αντιπολίτευση που στοχεύει εκ νέου στην κατάκτηση της εξουσίας, αλλά και απέναντι στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ που δυσκολεύεται να αποδεχτεί το νέο σχέδιο λιτότητας».

Για τον ανασχηματισμό η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του υπουργού Οικονομικών αποδεικνύει «την αποτυχία του ανοίγματος σε τεχνοκράτες και προσωπικότητες», ενώ αναφέρει ότι πολλοί αναλυτές περιμένουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. ΠΗΓΗ:madata.gr Link:[http://www.madata.gr/epikairotita/politics/112878.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |