ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ορκωμοσία η κυβέρνηση, όρκο παραμονής οι Αγανακτισμένοι /

Ορκωμοσία η κυβέρνηση, όρκο παραμονής οι Αγανακτισμένοι



Την ώρα που η επικαιρότητα σήμερα περιστρέφεται γύρω από τη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι «αγανακτισμένοι » παίρνουν όρκο παραμονής και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την πλατεία.

Συμπληρώνουν σήμερα την 24η συνεχή ημέρα παρουσίας τους στο Σύνταγμα. Εικοσιτέσσερις συνεχείς μέρες «αγανάκτησης» και το ραντεβού ισχύει όπως πάντα για τις 6 το απόγευμα. Οι ίδιοι δεν έχουν καμία διάθεση να αποχωρήσουν, αδιαφορώντας για ανασχηματισμούς ή αλλαγές στην κυβέρνηση.

Αυτό είναι ξεκάθαρο όχι μόνο από τα όσα υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή αλλά και από τα μηνύματα στη σελίδα τους στο Facebook: «’λλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Και κάτι πέτυχαν τώρα…», «Όποιος και να μπει όποιος και να βγει από την κυβέρνηση εμείς δε θα φύγουμε αν δεν φύγει το Μνημόνιο. Και εσείς μαζί!», «Το μόνο καλό είναι ότι δεν άλλαξαν τους περισσότερους… ’ντε να βρίσκεις νέα συνθήματα! Όλοι Σύνταγμα», είναι μερικά από πρώτα τα μηνύματα των «Αγανακτισμένων» μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

«Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης»

Χθες έσβηναν κεράκια και τραγουδούσαν «χρόνια πολλά» στον πρωθυπουργό ( με αρκετά… αιχμηρό τρόπο), σήμερα οργανώνουν την «Η΅έρα Λαϊκής Ενη΅έρωσης και ?ιαβούλευσης» σχετικά ΅ε την ’΅εση ?η΅οκρατία και το Σύνταγ΅α.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ήδη δείξει (και αποδείξει) τις προθέσεις τους να εμβαθύνουν στα θέματα της άμεσης δημοκρατίας, του Συντάγματος αλλά και στα περί του Υπουργείου Υγείαςυ και των οικονομικών μέτρων και γι’ αυτό το λόγο διοργανώνουν ημερίδες ή εκδηλώσεις με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες ή ακαδημαϊκούς.

Έχουν ήδη προηγηθεί οι δύο «Ημερίδες για το Χρέος» με καλεσμένους οικονομολόγους και συνταγματολόγους και σήμερα (κατ’ εφαρμογή της απόφασης της λαϊκής συνέλευσης της 8/6) διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση στην οποίαθα μιλήσουν 4 καθηγητές και ο Μανώλης Γλέζος.

Ενισχύεται ο θεσμός των «Λαϊκών Συνελεύσεων των Γειτονιών»

Όσο οι μέρες περνούν, ένας θεσμός που επιχείρησαν να εισάγουν και να προωθήσουν οι «Αγανακτισμένοι» δείχνει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.

Πρόκειται για τις «Λαϊκές Συνελεύσεις Γειτονιών», οι οποίες έχουν το στόχο να μεταφέρουν πιο άμεσα τη δράση των «Αγανακτισμένων» στις εκατοντάδες γειτονιές της Αθήνας και να δημιουργήσουν «μικρά στρατηγεία» σε διάφορους δήμους της Αττικής όπου θα οργανώνουν τη δράση τους σε συνεννόηση με το «στρατηγείο» στο Σύνταγμα.

Ήδη για σήμερα έχουν προγραμματιστεί για το Γαλάτσι, την Καλλιθέα, τους ’γιους Ανάργυρους και το Καματερό και το Νέο Ηράκλειο, ενώ ήδη υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα με δεκάδες περιοχές για όλη την επόμενη βδομάδα (δείτε την εικόνα αριστερά)! ΠΗΓΗ:madata.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |