ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για τα περί προβοκάτσιας /

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για τα περί προβοκάτσιας



ελληνική αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών", τονίζει η ΕΛ.ΑΣ, απαντώντας στις κατηγορίες περί προβοκάτσιας που διατυπώθηκαν από διάφορες πλευρές.

"Οποιαδήποτε αναφορά για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής αστυνομίας προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας", προσθέτει.

Ο κυβερνοχώρος βρίθει από αναρτήσεις που αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των κουκουλοφόρων λειτούργησαν προβοκατόρικα, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα.

Κυκλοφόρησε, δε, και φωτογραφία που δείχνει νεαρό να μεταφέρει ρόπαλα δίπλα σε αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι ο εν λόγω είναι μετανάστης από το Μπαγκλαντές, συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Ο ίδιος είπε ότι πληρώθηκε με 10 ευρώ για να μεταφέρει τα κοντάρια.

Σημειώνεται δε ότι υπήρξαν καταγγελίες από διαδηλωτές ότι ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος υπήρξαν άνδρες της Ασφάλειας που έδρασαν με σκοπό την προβοκάτσια.



ΚΚΕ

"Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |