ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ψηλά στα διεθνή ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα /

Ψηλά στα διεθνή ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα



Το γύρο του κόσμου κάνουν οι κινητοποιήσεις πολιτών και συνδικάτων στην Αθήνα, με αιχμή τα νέα μέτρα λιτότητας και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Μεταφέρονται εικόνες οργής εκ μέρους του κόσμου ενώ γίνεται ανάλυση του οικονομικού αδιεξόδου που έχει διαμορφωθεί.

Ο βρετανικός Telegraph τιτλοφορεί το σχετικό του άρθρο: "Το κόστος του ελληνικού χρέους κορυφώνεται ενώ οι απεργοί περικυκλώνουν το Κοινοβούλιο". Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την εκτόξευση του spread δεκαετούς ομολόγου και των cds καθώς και για την πτώση του ευρώ.

Στα επεισόδια αναφέρεται ο βρετανικός Guardian, που τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο: "Η γενική απεργια στην Ελλάδα προκαλεί βίαιες συγκρούσεις στην πρωτεύουσα". Στον υπότιτλο αναφέρεται ότι "ρίχνονται βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία προστατεύει κοινοβουλευτική διαδικασία πάνω σε μέτρα λιτότητας, απαραίτητα για την εξωτερική βοήθεια".

Πολύ ψηλά στην ιστοσελίδα του έχει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το Aljazeera, το οποίο κάνει "ρεπορτάζ δρόμου" στο Σύνταγμα. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη γενική απεργία που έχει παραλύσει τις υπηρεσίες, η οποία στρέφεται κατά νέων μέτρων λιτότητας. "Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία έξω από το Κοινοβούλιο την Τετάρτη σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών στο κτίριο, ενώ οι πολιτικοί ετοιμάζονται να συζητήσουν έναν νέο γύρο περικοπών" αναφέρεται.

Προστίθεται επίσης ότι ο κόσμος φωνάζει "κλέφτες" και "προδότες" ενώ αναφέρεται και το σύνθημα "που πήγαν τα λεφτά". Στο δίκτυο μιλά η 45χρονη Μαρία Γεωργίλα, μητέρα δύο παιδιών και δημόσια υπάλληλος, που αναφέρει ότι "νοιώθει οργή και αηδία".

Ρεπορτάζ του Aljazeera



Ρεπορτάζ του Russia Today



Με εκτενές άρθρο μεταφέρει η Deutsche Welle τις εξελίξεις στην Ελλάδα, προτάσσοντας τις αντιδράσεις των "Αγανακτισμένων", που - όπως λέει - εδώ και πάνω από 20 ημέρες μένουν έξω από το Κοινοβούλιο κατηγορώντας τους πολιτικούς ως "κλέφτες" και "προδότες", καθώς οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο.

Γίνεται επίσης αναφορά στην τρίτη γενική απεργία μέσα στη χρονιά και στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, με αιχμή τις αντιδράσεις βουλευτών στο Μεσοπρόθεσμο.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδηλώνουν στην Αθήνα κατά των περικοπών, φωνάζοντας "κλέφτες" και "προδότες" αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό Focus. Το άρθρο αναφέρεται στα επεισόδια και στη χρήση χημικών από την αστυνομία, καθώς και την πρόθεση πολιτών να αποκλείσουν το Κοινοβούλιο. Επίσης γίνεται λόγος για συγκρούσεις μέσα στις τάξεις των διαδηλωτών - αναρχικών και ακροδεξιών, που οδήγησαν πολλούς ειρηνικούς διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την πλατεία.

Με αναφορές στα επεισόδια ξεκινά το δημοσίευμα της γερμανικής Welt για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αναρχικών. Την ίδια στιγμή, σημειώνει, πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ παρατίθεται η δήλωση του κ. Παπανδρέου περί "κρίσιμης ιστορικής συγκυρίας" για τη χώρα. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |