ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Μπ. Κούτρας: Ελιγμοί απελπισίας από τον Παπανδρέου /

Μπ. Κούτρας: Ελιγμοί απελπισίας από τον Παπανδρέου



Το σχέδιο Παπανδρέου για την ολοκληρωτική ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας συνολικά προωθείται χωρίς σημαντικές παρεκκλίσεις παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια σειρά τακτικών ελιγμών, με έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, που έχουν στόχο να εκτονώσουν την πολιτική και κοινωνική πίεση χωρίς η κυβέρνηση να αλλάξει επί της ουσίας τον σχεδιασμό της.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, με το σφυροκόπημα των βουλευτών στο οικονομικό επιτελείο, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με τις σπαραξικάρδιες κραυγές «θα βάλω υποθήκη το Καστρί», οι πρωτοβουλίες για συναίνεση, τα «παραμύθια» για δημοψήφισμα, οι διαρροές για ανασχηματισμό ή και εκλογές , οι δήθεν αλλαγές στο περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η αναβολή ψήφισης για τέλος Ιουνίου υπηρετούν μία και μόνη σκοπιμότητα: Να περάσει χωρίς αλλαγές από την Βουλή και την κοινωνία το πρόγραμμα της κυβέρνησης που οδηγεί σε πλήρη και μακροχρόνια εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, σε ξεπούλημα την κρατική περιουσία και την χώρα σε καθεστώς κατοχής.

Σ΄ όλα αυτά προσθέστε το κατάπτυστο προπαγανδιστικό σποτ που επιχειρεί να κάνει την μέρα –νύχτα και την απίστευτη επίθεση στα ΜΜΕ, τα οποία δήθεν οφείλουν την επιβίωσή τους στο κ. Παπανδρέου για να έχετε μια πλήρη εικόνα!

Οι «αντιμνημονιακοί» υπουργοί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εκτονώθηκαν στις πολύωρες συνεδριάσεις. Οι προτάσεις και παρατηρήσεις τους δήθεν ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι πως το Μεσοπρόθεσμο με την οθωμανική φοροθύελλα και τις περικοπές ήταν έτοιμο και για αυτό ανακοινώθηκε πρώτα στην Γερμανία και μετά στην Αθήνα!

Η πομφόλυγα με το δημοψήφισμα … από Σεπτέμβριο και οι θεσμικές αλλαγές λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά. Οι διαρροές για ανασχηματισμό ή εκλογές κρατούν σε ομηρία τους βουλευτές και σε καταστολή το «εσωτερικό μέτωπο». Οι «επιθέσεις» συναίνεσης στην αντιπολίτευση περιορίζουν τις πολιτικές αντιδράσεις.

Όσον αφορά την αναβολή ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, αυτή αποβλέπει στην εκτόνωση της «πλατείας» (οι περισσότεροι θα έχουν κουραστεί, όπως έγινε στην Ισπανία ή θα πάνε στο χωριό τους) και ταυτόχρονα θα υπάρχει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής που θα δεσμεύει την ελληνική Βουλή.

Αν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το σχέδιο του κ. Παπανδρέου εξελίσσεται ικανοποιητικά. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δείχνουν μια αξιοζήλευτη ικανότητα στην πολιτική διαχείριση της καταστροφής που προκάλεσε η οικονομική τους πολιτική τους τελευταίους είκοσι μήνες.

Μόνο που ο κ. Παπανδρέου ρισκάρει όλο και πιο επικίνδυνα. Ακόμη κι αν καταφέρει να περάσει χωρίς απώλειες το «ποτάμι του Μεσοπρόθεσμου», το φθινόπωρο θα βρει μπροστά του μια νέα χειρότερη κατάσταση. Το νέο Μνημόνιο δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από την οικονομική και κοινωνική κρίση, όπως δεν την έβγαλε και το προηγούμενο, ενώ οι στόχοι που θέτει αποκλείεται να επιτευχθούν.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Αργεντινή του 2002 σύντομα θα μοιάζει με παράδεισος μπροστά στην Ελλάδα του 2011. Ο κ. Παπανδρέου κάνει ό,τι μπορεί για να βουλιάξει μαζί με τη χώρα στο χάος. Όφειλε να ξεκινήσει την «δεύτερη ευκαιρία» από την αντικατάσταση του «τελειωμένου» Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/gnomes/?aid=127328]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |