ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ελεύθερος υπό όρους ο 18χρονος κράκερ /

Ελεύθερος υπό όρους ο 18χρονος κράκερ



Στο σπίτι του και στον... υπολογιστή του επέστρεψε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 18χρονος "κράκερ", ο οποίος συνελήφθη πριν από δύο ημέρες, όντας ένας από τους πλέον καταζητούμενους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και του FBI.

Ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- εμφάνιση κάθε 1η και 15 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα-, μετά την απολογία του στην 24η τακτική ανακρίτρια.

Την Τετάρτη ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για "κατοχή εκρηκτικής βόμβας", "οπλοκατοχή" και "πλαστογραφία".

Στην Αθήνα έφθασε κλιμάκιο του FBI προκειμένου να μιλήσει με το νεαρό, ο οποίος πίσω από το ψευδώνυμο nsplitter και φέρεται να είχε χτυπήσει σε ηλικία 16 ετών ιστοσελίδες της Ιντερπόλ, της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και αμερικανικών κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Ο νεαρός, που φέρεται να κατείχε θέση αρκετά ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ και από το FBI, συνελήφθη στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο και η σε βάρος του δίωξη αφορά τα ευρήματα της αστυνομίας.

Ο 18χρονος, κατά το διάστημα της κράτησης του στην Ασφάλεια Αττικής, είχε ζητήσει πρόσβαση σε υπολογιστή με σύνδεση Internet για να μπορεί να ενημερώνεται για το Χρηματιστήριο.

Ο λόγος; Τα λεφτά που είχε αποσπάσει μέσω διαδικτύου από ανυποψίαστους πολίτες τα είχε επενδύσει σε μετοχές. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |