ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Νομικό σύμβουλο για τον ΟΤΕ ζητεί το υπ. Οικονομικών /

Νομικό σύμβουλο για τον ΟΤΕ ζητεί το υπ. Οικονομικών



Εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο, ο οποίος θα συνδράμει το Δημόσιο στην πώληση του 10% του ΟΤΕ (49.015.038 μετοχές του Οργανισμού) στη Deutsche Telekom, αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο εν λόγω νομικός σύμβουλος πρέπει να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να συντάξει τα απαιτούμενα συμβατικά κείμενα και τις εντολές, να παράσχει νομικές συμβουλές σχετικά με τυχόν υποχρεώσεις έναντι των ελληνικών και ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών από την άσκηση του δικαιώματος πώλησης και την εν συνεχεία πώληση των μετοχών, και να παράσχει συμβουλές για τα θέματα χρηματιστηριακής φύσεως που συνδέονται με την κατάρτιση, την εκκαθάριση και τον διακανονισμό της πώλησης.

Πρέπει, επίσης, να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στους τομείς του ελληνικού χρηματοοικονομικού και χρηματοπιστωτικού δικαίου, με έμφαση στο χρηματιστηριακό δίκαιο και στη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς εν γένει, καθώς και του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως και προηγούμενη αποδεδειγμένη εμπειρία στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε θέματα αποκρατικοποιήσεων καθώς και σε θέματα πώλησης εισηγμένων επιχειρήσεων.


Σύμφωνα επίσης με την ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι ενέργειες για την εύρεση του συμβούλου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου- Ιουλίου.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές με τα απαιτούμενα έγγραφα έως και τις 15 Ιουνίου, τα οποία είτε θα κατατεθούν στα γραφεία της ειδικής γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων (Καραγεώργη Σερβίας 8, Αθήνα, 6ος όροφος), είτε θα αποσταλούν μέσω email στη διεύθυνση ssarp@minfin.gr με την ένδειξη «ΟΤΕ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ».

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telekom έχει ήδη αποδεχθεί, βάσει της συμφωνίας του 2008, την απόκτηση του επιπλέον 10% του ΟΤΕ, υπολογίζοντας ότι θα καταβάλει περίπου 400 εκατ. ευρώ. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |