ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει /

Η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει



Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει". Έτσι ξεκινά το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, που αναφέρεται στις αποκρατικοποιήσεις και τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης για πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά και τις γερμανικές εταιρείες που κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Το άρθρο έχει τίτλο "Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα" και αναφέρεται στην ανακοίνωση για την αγορά του 10% του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom, έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εν λόγω εξαγορά αποτελεί "κλοπή" συγκριτικά με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία του 2008 για το 30% του οργανισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει εκφράσει η Fraport, που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ενδιαφέρον υπάρχει όμως και από εταιρείες άλλων χωρών, ειδικά όταν οι τιμές των προσφερόμενων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου είναι πολύ χαμηλές.

Η τσεχική CEZ έχει δηλώσει ότι θα εξέταζε πιθανές αγορές μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, την ώρα που η Αθήνα αναζητά αγοραστή για το 17% της ΔΕΗ. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |