ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου- Γιούνκερ /

Κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου- Γιούνκερ



Κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας, για τα δημοσιονομικά της χώρας.

Στον απόηχο των πληροφοριών για συμφωνία επί της αρχής πάνω σε ένα νέο τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα που θα ισχύει ως το 2014 και θα αφορά αυξημένη εξωτερική χρηματοδότηση, η τρόικα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ελέγχων της για την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων του Υπουργείου Υγείαςυ.

Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα ακολουθήσει αυτό των 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters, θα προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτών - ωστόσο περιορισμένη - ώστε να αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού αναμένεται να τεθούν σε περαιτέρω επεξεργασία ώστε να έχει λάβει ολοκληρωμένη μορφή μέχρι τις 20 Ιουνίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), δήλωσε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά το ύψος της νέας βοήθειας, η πηγή αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες, δήλωσε ωστόσο ότι θα είναι ένα ποσό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας αν δεν γίνει εφικτό η χώρα να απευθυνθεί στις αγορές μέσα στο 2011 ή το 2012.


Το Reuters αναφέρει ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι η Αθήνα θα συγκέντρωνε 27 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2011 και ακόμη 38 δισ. το 2012.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης λεπτομερείς δεσμεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση νέου φορέα για την αξιοποίηση του Δημόσιου πλούτου και για τα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων.

Στο μεταξύ, 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ζητούν τη σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος, με θέμα το Μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:


Νέο πακέτο βοήθειας μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Επιστολή για το Μεσοπρόθεσμο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Mαχαίρι σε μισθούς και αφορολόγητο
Yποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες από τον Moody's

Επανέρχονται οι διαφορετικές κλίμακες φορολογίας

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ
Ρυθμίσεις- φωτιά για την αγορά εργασίας

Γερμανία: Μαζί με ΔΝΤ οι επόμενες δόσεις
Τι αλλάζει στη ζωή μας με το Μεσοπρόθεσμο; ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |