ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ελληνικό πρωτάθλημα beach soccer /

Ελληνικό πρωτάθλημα beach soccer



Αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η φετινή σεζόν για το ελληνικό beach soccer που φιλοδοξεί να διαδοθεί ακόμα περισσότερο σε όλη τη χώρα. Η συνέντευξη τύπου για το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα «Γερμανός», αλλά και των υποχρεώσεων της Εθνικής έγινε στην Ραφήνα, εκεί δηλαδή, όπου θα διεξαχθεί το διάστημα 9-12 Ιουνίου το πρώτο τουρνουά του καλοκαιριού.

Μεγάλος υποστηρικτής της όλης προσπάθειας στη Ραφήνα είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, που ανέλαβε την δημιουργία του γηπέδου με τις κερκίδες, τα αποδυτήρια και το αναψυκτήριο. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις επίσης θα διεξαχθεί το διάστημα 23-26 Ιουνίου και το Beach Soccer League (BSL), όπου θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Beach Soccer (μέλος της ΕΠΟ), διεκδικώντας τον τίτλο μεταξύ των καλύτερων παικτών του αθλήματος.

«Ήδη 28 συμμετοχές, όριο οι 32 ομάδες»

Το παρόν στο πάνελ έδωσαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου Κώστας Μότσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. Νικόλαος Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας Γιώργος Χαχολάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών και Αθλητικών γεγονότων Δήμου Κορινθίων Γιώργος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Σάλας και Άμμου Παναγιώτης Κεραμιδάς, καθώς και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γιαλεσάκης, με σύσσωμη την Εθνική ομάδα.

Ο Κώστας Μότσης επεσήμανε από την πλευρά του την βοήθεια των χορηγών, του οργανισμού λιμένος Ραφήνας, καθώς και του Αθλητικού Ομίλου Τριγλίας Ραφήνας για την συνεργασία που ξεκίνησε με την ένωση, δημιουργώντας ταυτόχρονα και ακαδημίες που θα ασχοληθούν με το ποδοσφαίρο στην άμμο.

Τόνισε επίσης πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 28 ομάδες, ενώ το όριο που έχει θέσει η Ένωση είναι 32. Ο Νίκος Δημητρόπουλος σχολίασε: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είναι μια αναπτυξιακή ενέργεια, που κάνει γνωστή την περιοχή μας σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι αυτή η νέα συνεργασία να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, αφού σκοπός της είναι να διαμορφώσει σωστά την νεολαία και να αναγάγει το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γιαλεσάκης σχολίασε:

«Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τους προκριματικούς αγώνες της Χάγης. Εκεί θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να ταξιδέψουμε στην Μόσχα, όπου θα διεκδικήσουμε την είσοδο μας στο Group A, δηλαδή την «ελίτ» της Ευρώπης. Έχουμε την ομάδα για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο».

Τα τουρνουά του 11ου Πανελληνίου πρωταθλήματος

1) 9-12 Ιουνίου: Ραφήνα (λιμάνι Ραφήνας)
2) 16-19 Ιουνίου: Μύκονος (παραλία Καλό Λιβάδι- Beach bar Cantina)
3) 30 Iουνίου- 3 Ιουλίου: Χαλκιδική (Ν. Μουδανιά- beach bar Prive)
4) 7-10 Ιουλίου: Κόρινθος (παραλία Αλμυρής)
5) 14-17 Ιουλίου: Στυλίδα (Ράχες)
6) 21-24 Ιουλίου: Κέρκυρα (Δασιά- Beach Bar Malibu)
7) Τελική φάση, 2-7 Αυγούστου: Καλαμάτα

Η «χρυσή βίβλος» των πρωταθλητών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Soccer έχουν κατακτήσει οι εξής ομάδες (Σε παρένθεση είναι οι πόλεις από τις οποίες προέρχονται οι ομάδες):

2001: Άτταλος (Αθήνα)
2002: Ρόδος ( Ρόδος)
2003: Tango ( Πάργα)
2004: Fair Play (Αθήνα)
2005: Oranie (Κρήτη)
2006: Santat cafe (Αθήνα)
2007: Dimello (Κατερίνη)
2008: Gaspar Boys (Πάτρα)
2009: Novelty (Αθήνα)
2010: Santat cafe (Επανομή)

Στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού η Εθνική

Ακόμα η Ραφήνα θα είναι το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας, η οποία το διάστημα 27-31 Ιουλίου θα αγωνιστεί στη Χάγη με αντιπάλους Ολλανδία και Αγγλία στα προκριματικά του European Beach Soccer League. Αν προκριθεί η χώρα μας θα πάρει μέρος στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν στην Μόσχα 4-7 Αυγούστου 2011.

Τα υπόλοιπα τουρνουά του Γκρουπ Β έχουν ως εξής: Βέρνη (Ελβετία) – Ισραήλ, Ουγγαρία, Νορβηγία, ΙταλίαΓαλλία, Αζερμπαιτζάν, ΛευκοΡωσία, Βερολίνο (Γερμανία) – Γερμανία, Τσεχία, Ανδόρα. Στην τελική φάση προκρίνονται ο πρώτος κάθε ομίλου, ο καλύτερος δεύτερος όλων και ο 8ος από τα τουρνουά του γκρουπ Α. Οι έξι ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην πρώτη κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις της Εθνικής ομάδας, γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στις 17.00 στο γήπεδο στο Λιμάνι της Ραφήνας και είναι ανοικτές προς τους δημοσιογράφους και το κοινό.

πηγή: sportfm
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/179407/elliniko-protathlima-beach-soccer/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |