ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Δρομολογούνται κινητοποιήσεις /

Δρομολογούνται κινητοποιήσεις



Κόντρες χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για το Βόλο λόγω της απώλειας των Μεσογειακών Αγώνων .
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας επέκριναν τη Δημοτική Αρχή ότι επιχειρεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο και δεν προτάσσει σε πρώτο χρόνο τις κινητοποιήσεις. Στις επικριτικές φωνές κυρίως των κ.κ. Μουλά και Δουλόπουλου, που ψήφισαν τελικά « λευκό», απάντησε σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Βόλου, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία δέσμευση και ότι μόνος αντίπαλός της είναι τα προβλήματα της κοινωνίας.
Ο κ. Σκοτινιώτης χαρακτήρισε βαθύτατα πολιτικό θέμα την απόδοση αντισταθμιστικών ωφελειών μετά την απώλεια των Μ.Α. και τόνισε ότι δεν υπήρξε ειλικρινής η κυβέρνηση απέναντι στους φορείς της περιοχής, αφού άφησε την υπόθεση να σέρνεται. Επίσης είπε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση ούτε από τους αρμόδιους υπουργούς ούτε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό για να τονίσει στη συνέχεια ότι «θα επιμείνουμε στην αξίωσή μας για ανταπόδοση έναντι της ζημιάς που υφίσταται η περιοχή. Αλλού απλόχερα δίνονται κονδύλια για έργα. Δε γίνεται να διακοπεί το δρομολόγιο του ΟΣΕ Βόλου - Αθήνας ή άλλα έργα που είναι πιο σημαντικά, όπως το έργο του Περιφερειακού από την Μπουμπουλήθρα μέχρι το Βρύχωνα για ν’ ανασάνει η περιοχή. Πεποίθησή μου, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, είναι ότι πρέπει το διεκδικητικό μας πλαίσιο να επικεντρωθεί σε μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και όχι σε έργα μικρής εμβέλειας».
Ο Δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι θα διεκδικηθούν με ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο οι κυκλοφοριακές υποδομές της περιοχής όπως:
Ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας, ολοκλήρωση Περιφερειακού από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Αγριά (αρχές Ιουλίου, όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου μετά από ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Υποδομών θα ξεκινήσει η εργολαβία για το τμήμα από τη σήραγγα της Γορίτσας μέχρι τα Αστέρια και η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ, όπως πρόσθεσε, η εργολαβία «σκούπα» από τον ανισόπεδο κόμβο της Λαρίσης μέχρι Γορίτσα που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το χρόνο δημοπράτησής του) τα έργα στο λιμάνι, οι οδικές συνδέσεις του αεροδρομίου, ο κόμβος Σέκσλου και Α’ ΒΙΠΕ –Κοιμητηρίου και το οδικό κύκλωμα Πηλίου και η διαμόρφωση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Βαμβακουργίας. Τέλος ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε όπως στο διεκδικητικό πλαίσιο ενσωματωθούν αιτήματα για χρηματοδότηση προγράμματος τουριστικής προβολής, καθώς και έργα πολιτισμού και αθλητισμού, όπως το Δημοτικό Θέατρο και αρχαίο θέατρο Φθιώτιδων Θηβών και η ανακαίνιση ΕΑΚ Βόλου. «Αυτό είναι το πακέτο διεκδίκησης και θα επιδιώξουμε συνάντηση με εμπλεκομένους υπουργούς και στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης φορέων Δήμου θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε.
Η κα Μακρή χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός, λέγοντας ότι υπάρχει πλήρης ευθύνη της κυβέρνησης για τα ασύστολα ψεύδη προς όλους, ενώ έκανε λόγο για ευθεία προσβολή της πόλης, περιφρόνηση, και αδιαφορία. «Ποτέ δεν είχαμε σαφείς διαβεβαιώσεις. Καμία γραπτή απάντηση δεν λάβαμε από τον κ. Πάγκαλο. Δεν υπήρξαμε αναξιόπιστοι συνομιλητές. Άλλοι ήταν οι ασυνεπείς απέναντί μας. Είμαι απολύτως απαισιόδοξη, αλλά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε» επεσήμανε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος έκανε λόγο για δικομματικό καυγά που είχε στόχο να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα και προσπάθεια να δικαιολογηθούν όσοι έλεγαν ψέματα, ενώ πρόσθεσε: «Τα έργα ήταν απαραίτητα και ήταν λάθος που συνδέθηκαν με τους Μεσογειακούς». Επίσης διαφώνησε στη διεκδίκηση του τρίτου προβλήτα, λέγοντας ότι το λιμάνι θα ξεπουληθεί σε ιδιώτη και κάλεσε το λαό να διεκδικήσει άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος.
Από την πλευρά του ο κ. Πατσιαντάς είπε πως υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε αναπτυξιακά έργα και σημείωσε πως η Βαμβακουργία δεν μπορεί να περιμένει και χρειάζεται άμεση εναλλακτική πρόταση. Επίσης πρότεινε κλιμάκωση της αντίδρασης , συνάντηση με βουλευτές της Μαγνησίας, παρουσία και της επιτροπής διαβούλευσης, λήψη απόφασης για κλείσιμο του Δημαρχείου και συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου, καθώς και έκδοση ψηφίσματος που θα επιδοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στους υπουργούς που είχαν εμπλοκή στο θέμα των Μεσογειακών Αγώνων.
Ο κ. Σκοτινιώτης είπε το ερχόμενο Σάββατο θα επιδιωχθεί να γίνει συνάντηση με τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους επικεφαλής, ενώ θα δρομολογηθεί και η σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης όπου συμμετέχουν 50 φορείς της περιοχής, η οποία και θα δρομολογήσει το πλαίσιο που θα έχουν οι κινητοποιήσεις. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |