ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Καταλήψεις στα λιμάνια /

Καταλήψεις στα λιμάνια



Με τρίωρη στάση εργασίας αλλά και συμβολική κατάληψη στα κτίρια των διοικήσεων οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας αποφάσισαν να εναντιωθούν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.



"Ανερμάτιστη και Εγκληματική πολιτική" χαρακτηρίζεται από τον ΟΜΥΛΕ "το ξεπούλημα των λιμανιών που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την Εθνική Ασφάλεια", σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (26.05).

Στάση εργασίας από τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής (27.05), κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και πορεία μέσω της παραλιακής ως τον Λευκό Πύργο, χωρίς να κλείσουν δρόμους, πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, αντιδρώντας στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του.

Τη Δευτέρα (30.05) οι υπάλληλοι των λιμανιών θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Τρίτη (31.05) έχουν εξαγγείλει νέες στάσεις εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
Διαμαρτυρία στο «Aqua Hercules» της Nel
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο πλοίου «Aqua Hercules» την Πέμπτη (26.05) που βρίσκεται στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος, λόγω της μη τήρησης συμφωνίας μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και της ΠΝΟ, με αντικείμενο τη ναυτολόγηση σε αυτό Eλλήνων ναυτικών.
Το πλοίο έχει λάβει άδεια απόπλου, ενώ από την Λιμενική Αρχή Περάματος ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/325368.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |