ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες με φόντο το νέο πακέτο μέτρων /

Συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες με φόντο το νέο πακέτο μέτρων



Για δεύτερη μέρα παραμένουν υπό κατάληψη τα γραφεία διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο κέντρο της Αθήνας, από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν από το βράδυ της Τρίτης (24/05) οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, ενώ συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ τα μέλη της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ΟΠΑΠ και ΟΜΕ – ΟΤΕ, ενώ διαδηλώσεις οργανώνουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες πολιτών.



Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους εντός της ημέρας, καθώς στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ.


Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο”.

Στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ, στην Ακτή Ξαβερίου, εργαζόμενοι στον Οργανισμό πραγματοποιούν διαμαρτυρία και έως αυτήν την ώρα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους.

“Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Αλλο να εκμισθώνεις το σπίτι σου κι άλλο να το πουλάς” δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (25/05) στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ τα μέλη της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ.

Η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποφάσισε 48ωρη απεργία αντιδρώντας στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις αποκρατικοποιήσεις.

Διαδηλώσεις οργανώνουν από τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες πολιτών.

Επίσης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/324897.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |