ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Αγανακτισμένοι και στο Σύνταγμα; /

Αγανακτισμένοι και στο Σύνταγμα;



Τη σκυτάλη από το κίνημα των Indignados της Ισπανίας φαίνεται ότι παίρνουν οι Έλληνες, καθώς εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, και κυρίως στο Facebook, γκρουπ που καλούν σε συγκεντρώσεις, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πάτρα.

Το διαδικτυακό αυτό κίνημα είχε άμεσα τεράστια ανταπόκριση, ενώ πολλές ήταν οι συζητήσεις ανάμεσα στους χρήστες του Διαδικτύου για το ποιος καλεί σε αυτή την εκδήλωση, καθώς κι αν κρύβονται πολιτικά συμφέροντα πίσω από το εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι στο κάλεσμα της συγκέντρωσης, υπό την ονομασία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα", γινόταν λόγος για "ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη", "χωρίς σχέδιο και πλάνο, χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις".

Στην αρχική ανακοίνωση υπήρχε η επισήμανση ότι "δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε".


Τονίζεται δε ότι "η κινητοποίηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού".


Η ισπανική πρόσκληση- πρόκληση

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην πρωτοβουλία των ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου είναι και η πρόσκληση- πρόκληση των Ισπανών, οι οποίοι, συγκεντρωμένοι στην Πουέρτα ντελ Σολ, είχαν ως σύνθημα- μεταξύ άλλων- το "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες".

Κάποιοι αντιλήφθηκαν το σύνθημα ως χλευασμό προς τους Έλληνες, για την απάθεια τους προς τα μέτρα λιτότητας, άλλοι πάλι ως πρόσκληση για εξάπλωση της κινητοποίησης.

Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας οι διαδηλώσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο- αντιθέτως-, μόνο που στην περίπτωση μας δεν γίνονται ακηδεμόνευτα και μη βίαια, όπως οι αντίστοιχες των Ισπανών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες Ισπανοί συγκεντρώνονται καθημερινά στη Μαδρίτη, στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, αλλά και σε πολλές ακόμα πόλεις, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, ζητώντας "Αληθινή Δημοκρατία Τώρα".

Το κίνημα έχει ονομαστεί "Οι Αγανακτισμένοι" και γεννήθηκε στις 15 Μαΐου.

Δείτε τα καλέσματα:
Για Αθήνα
Για Θεσσαλονίκη
Για Πάτρα

Διαβάστε επίσης:
Οι "Αγανακτισμένοι" δεν το βάζουν κάτω
Ψάχνουν αρχηγό μετά την ήττα οι ισπανοί Σοσιαλιστές
"τσουνάμι" αλλαγών βλέπει ο ισπανικός Τύπος ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |