ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Τα μυστικά πίσω από την συμπλοκή της Πεύκης /

Τα μυστικά πίσω από την συμπλοκή της Πεύκης



Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης. Στόχος τους είναι να διεισδύσουν όσο το δυνατόν πιο βαθιά στο αντάρτικο πόλης και να φτάσουν στη «Σέχτα Επαναστατών».

Μετά το άγριο πιστολίδι μεταξύ των αστυνομικών της Αμεσης Δράσης και του 21χρονου φοιτητή των ΤΕΙ Θεόφιλου Μαυρόπουλου, του οποίου αποτυπώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν στη γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στον Βόλο κι ακόμη ενός άντρα που διαφεύγει τη Σύλληψη, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν νέα δεδομένα στον χώρο της νεοτρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα που σε ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης είχε αναρτηθεί κείμενο των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για τον 21χρονο φοιτητή, στο οποίο δήλωναν ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα του τραυματισμένου αδερφού τους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαπολύσει τεράστια επιχείρηση στην Πεύκη αλλά και σε άλλους δήμους των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Δεκάδες αστυνομικοί με τη φωτογραφία του τραυματισμένου φοιτητή στα χέρια ψάχνουν πόρτα πόρτα σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο διαμέρισμα που νοίκιασε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος ή ο άνθρωπος που ήταν μαζί του το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Στόχος τους είναι η νέα γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία, όπως εκτιμούν πλέον οι αστυνομικοί, εδρεύει σε περιοχή των βορείων προαστίων.

Η ανεύρεση της γιάφκας δεν είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Κι αυτό γιατί, όπως ευελπιστούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., από τη στιγμή που θα εντοπίσουν το καινούργιο οπλοστάσιο της συγκεκριμένης οργάνωσης, τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους θα είναι αρκετά για να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίαςς Πυρήνων της Φωτιάς».

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι θα φτάσουν ακόμη και στη «Σέχτα Επαναστατών», την οποία θεωρούν «σάρκα εκ της σαρκός» της ένοπλης ομάδας «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» πυροβολεί εν ψυχρώ εναντίον αστυνομικών προκαλεί έντονο προβληματισμό στις διωκτικές αρχές, καθώς οι μέχρι τώρα συλλήψεις των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης ήταν αναίμακτες.

Μάλιστα, ερμηνεύεται από τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής ως αλλαγή στάσης των εφεδρειών της «Συνωμοσίας», οι οποίες πια τραβούν πιστόλι και πυροβολούν. Ο φόβος των επιτελών της Αντιτρομοκρατικής μετά τη συμπλοκή της Πεύκης είναι πως πλέον οποιαδήποτε συνάντηση με τα μέλη της «Συνωμοσίας» θα είναι μια πραγματική μάχη.

Οσον αφορά τον νεαρό φοιτητή των ΤΕΙ, φαίνεται ότι ήταν αρκετά διαβασμένος, αποφεύγοντας λάθη που έγιναν από τα υπόλοιπα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν είχε επάνω του κανένα έγγραφο που να προσδιορίζει την ταυτότητά του. Δεν είχε κινητό τηλέφωνο, τηλεκάρτες ή κλειδιά. Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο ένοπλοι να είχαν πάει στην Πεύκη με σκοπό να κλέψουν αυτοκίνητο.

Κι αυτό γιατί μέσα στον σάκο του Θεόφιλου Μαυρόπουλου, εκτός από το πιστόλι υπήρχε ένα κάλυμμα για τιμόνι αυτοκινήτου, διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα εφεδρικό λεβιέ ταχυτήτων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το αυτοκίνητο που θα έκλεβαν οι δράστες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βόμβα εάν το φόρτωναν με εκρηκτικά ή για κάποια ενέδρα. ΠΗΓΗ:madata.gr Link:[http://www.madata.gr/epikairotita/social/107407.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |