ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας /

Οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας



Βίντεο και φωτογραφίες με τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) νέων της Ισπανίας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Το νεανικό κίνημα έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε κεντρικές πλατείες διαφόρων πόλεων της χώρας καθώς και έξω από πρεσβείες της Ισπανίας σε όλον τον κόσμο: Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογκοτά, Βιέννη, Παρίσι, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Εδιμβούργο, Πάδοβα, Τορίνο και Αθήνα.




Το αίτημά τους απλό και ξεκάθαρο: «Democracia real, Ya!», δηλαδή «Πραγματική Δημοκρατία, Τώρα!».

Στην Αθήνα οι ισπανοί και όχι μόνο διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Ισπανικής Πρεσβείας στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 21 σήμερα στις 19:00 το απόγευμα ενώ το Σαββατοκύριακο το ραντεβού είναι για τις 17:00.




Η μπλούζα του διαδηλωτή τα «λέει» όλα: «Κουρασμένος»






«Ντροπή»


«Δε μας λείπουν τα λεφτά, μας περισσεύουν οι κλέφτες»





Οι διαδηλωτές ενημερώνονται για τα σημεία συνάντησης μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

Στη Μαδρίτη χιλιάδες νέοι έχουν κατακλύσει την πλατεία Puerta del Sol και έχουν στήσει καταυλισμούς από την Τρίτη ζητώντας δουλειά, κοινωνική δικαιοσύνη, καταπολέμηση της διαφθοράς και ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στο πολιτικό σύστημα.





«Τα όπλα μας!»










«Έχουμε κουραστεί, δεν έχουμε ψωμί», «Στέγη και δουλειά, χωρίς να γινόμαστε σκλάβοι», «Τα δικαιώματα κατακτώνται», «Δεν είναι κρίση, είναι απάτη»


«Νιάτα χωρίς μέλλον. Χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς φόβο»






«Η Ισπανία δεν είναι επιχείρηση. Δεν είμαστε σκλάβοι»





Η βία στην Ισπανία έχει φτάσει στο ύψος ρεκόρ του 21% ενώ το ποσοστό στους νέους κάτω των 25 ετών αγγίζει το 45%!ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/world/arthro/173049/oi-aganaktismenoi-tis-ispanias/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |