ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Γιούργκεν Σταρκ - Ως συνταγή καταστροφής χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους /

Γιούργκεν Σταρκ - Ως συνταγή καταστροφής χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους



Ως «συνταγή καταστροφής» χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Γιούργκεν Σταρκ εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ. Στη διάρκεια ομιλίας του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το βρετανικό περιοδικό Economist, ο κύριος Σταρκ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τα σενάρια που διακινούνται περί αναδιάρθρωσης.

Η πρόταση της αναδιάταξης χρέους κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν αποκλείστηκε και από τον επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σταρκ απάντησε ότι «αποτελεί ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μία αναδιάρθρωση, υποτίμηση ή οτιδήποτε άλλο θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει άλλο τρόπο παρά να προωθήσει τη Δημοσιονομική προσαρμογή. Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης θα άφηνε ξεκρέμαστες όλες τις ελληνικές τράπεζες».
Κάποια απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι αναπόφευκτη, ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης κρίσης, δήλωσε το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις.

Ακόμη υποστήριξε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές. Αυτό θα πρέπει, βέβαια, να συνδυαστεί με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Παρότρυνε τις χώρες με προβλήματα χρέους να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες και τόνισε ότι η πλήρης συμμόρφωση με τους όρους του πακέτου είναι βασική. «Πρέπει να υπάρχει συμμόρφωση με τα όσα ζητάει η τρόικα από τις χώρες τις οποίες στηρίζει». Link:[http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/61979.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |