ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Αναστάτωση στην ΑΓΕΤ /

Αναστάτωση στην ΑΓΕΤ



Στο πόδι οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ. Ειδική επιχειρησιακή σύμβαση ζητούν οι Γάλλοι ιδιοκτήτες της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας. «Να το ξεχάσετε» απαντούν τα σωματεία και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας με 24ωρες και 48ωρη απεργίες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, καθώς στη συνάντηση που έγινε χθες στην Αθήνα ενώπιον όλων των σωματείων οι εκπρόσωποι της εταιρίας που κατά τα άλλα υποτίθεται ότι επεδίωκαν το διάλογο, έθεσαν ζήτημα μείωσης των επιδομάτων που ωστόσο είναι ενσωματωμένα στο μισθό των εργαζομένων και ενδεχόμενη αποδοχή αυτής της πρότασης προϋποθέτει ουσιαστικά υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης.
«Δεν υπάρχει εργαζόμενος ή συνδικαλιστής της ΑΓΕΤ που θα υπογράψει μία τέτοια σύμβαση» επεσήμανε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βάιος Κουκλουμπέρης, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσουν τα σωματεία από εδώ και πέρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που όπως ήταν φυσικό έληξε άδοξα, οι εκπρόσωποι του γαλλικού πλέον Ομίλου υποστήριξαν προκειμένου να κάμψουν το ηθικό των συνδικάτων ότι επιδιώκουν το διάλογο, ουσιαστικά όμως όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές έκαναν μονόλογο, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος της συνάντησης πίεζαν ασφυκτικά προκειμένου να γίνει συζήτηση και να επέλθει συμφωνία επί των δικών τους προτάσεων που περιλαμβάνουν κούρεμα των επιδομάτων σε πρώτη φάση.
Τα σωματεία κατήγγειλαν την εταιρία για εμπαιγμό, ότι η στάση αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και ότι με αποκλειστικά δικά της ευθύνη πλέον πυροδοτείται το κλίμα μέσα στους χώρους δουλειάς.
Ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη όλων των σωματείων του Ομίλου που συναποφάσισαν να δρομολογήσουν γενικές συνελεύσεις για τις 25 Μαΐου, όπου η πρόταση προς τους εργαζόμενους θα είναι εξουσιοδότηση για απεργία. Το πλάνο των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δύο 24ωρες και μία 48ωρη απεργία σε χρόνο που θα κρίνουν εργαζόμενοι εφόσον η εταιρία συνεχίζει να παραμένει άκαμπτη επιμένοντας στις μειώσεις αποδοχών.

«Οι εκπρόσωποι της εταιρίας συρρικνώνουν με την τακτική τους την ιστορία και την ίδια πορεία του Ομίλου. Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Η ευθύνη για ότι ακολουθήσει θα βαρύνει αποκλειστικά την εταιρία που ακολουθεί μία πρωτόγνωρη συμπεριφορά» παρατήρησε ο κ. Κουκλουμπέρης.
Σημειώνεται ότι η ΑΓΕΤ ανακοίνωσε ζημίες μετά από φόρους 45,86 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι 15,36 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά τη χρήση του 2009. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |