ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Athens Video Art Festival 2011 /

Athens Video Art Festival 2011



Το Athens Video Art Festival (AVAF) είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς.



Αποτελώντας τον πλέον επιτυχή θεσμό σε επίπεδο ψηφιακών τεχνών και εκπαίδευσης, όπως επιβεβαιώνει η 6χρονη επιτυχής διεξαγωγή του και συνεχίζοντας την πορεία του στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 20 – 22 Μαΐου 2011, για την έβδομη διοργάνωση του.
Το Athens Video Art Festival έχει κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 8.500 νέων καλλιτεχνών από 58 χώρες από όλο τον κόσμο, κάνοντας την χώρα μας υπερήφανη και αναδεικνύοντας τη διοργάνωση ως μια από τις μεγαλύτερες και πλέον συμμετοχικές, τόσο ως προς την επισκεψιμότητα με περισσότερους από 75.000 επισκέπτες, όσο και ως προς την συμμετοχικότητα, έχοντας αναπτύξει μια database έργων δημιουργών η οποία ξεπερνάει τα 14.500 έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας.
Στα πλαίσια του προγράμματός του είχε τη χαρά να παρουσιάσει σειρά αφιερωμάτων σε μερικές από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του κόσμου των τεχνών, όπως ο Nam June Paik, ο Bill Viola, ο Bill Vorn κι ο Andy Warhol, σε συνεργασία με διεθνείς και εγχώριους φορείς. Καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα μέσω του ετήσιου καλέσματος συμμετοχής για τις επτά κατηγορίες του προγράμματος του (Video Art – Video Installations – Installation Art – Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art), συνθέτοντας μία πλατφόρμα διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις εκφάνσεις του ψηφιακού πολιτισμού.
Ακολουθώντας το διάσημο quote «The future is now» του Κορεάτη δημιουργού Nam June Paik, η φετινή διοργάνωση του Athens Video Art Festival προκρίνει τον διαρκή επαναπροσδιορισμό θέσεων, στόχων κι αξιών της καθημερινότητας προσκαλώντας τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό να συνυπάρξουν ως συνοδοιπόροι σε ένα ιδιότυπο ταξίδι προς το μέλλον.
Στα πλαίσια του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν περισσότερα από 250 έργα από τις επτά επίσημες κατηγορίες του θεσμού, Video Art – Video Installations – Installation Art - Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο ρηξικέλευθα καλλιτεχνικά ρεύματα, το FLUXUS, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Fluxus is an attitude».
Συνεχίζοντας, παρουσιάζει μια νέα ενότητα υπό τον τίτλο «Believe The Hype», θέλοντας να αναδείξουμε τους καλύτερους ανερχόμενους καλλιτέχνες από των ευρύτερο χώρο της new media art σκηνής, αλλά και (12) δώδεκα κορυφαία διεθνή Φεστιβάλ, με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, δίνοντας ένα δυνατό στίγμα της πόλης μας στον παγκόσμιο χάρτη.
Τέλος με στόχο τη συνέχεια και την επικοινωνία ανάμεσα στα συστατικά στοιχεία της τέχνης αλλά κι οδηγό τη φράση «Music is the healing force of the universe», το Athens Video Art Festival 2011 εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα εντυπωσιακό μουσικό line – up από εγχώρια αλλά και διεθνή ονόματα με δύο μουσικά stages εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο, inner stage, έτσι ώστε να προσφέρουμε στο ευρύ κοινό τον Μάιο στην Αθήνα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη δυνατότητα να ζήσει μια πραγματικά ξεχωριστή πολυδιάστατη εμπειρία.



To cosmo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας



Music Acts:
Stage 1 | 09:30 – 12:00 | Εξωτερικοί Χώροι | Jumping Fish Live
Οι Hussle Club θα είναι οι headliners του Jumping Fish Stage της COSMOTE το Σάββατο 21 Μαΐου, για ένα αποκλειστικό live κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη ενώνοντας την εγχώρια εναλλακτική σκηνή με αυτή της απέναντι όχθης του Ατλαντικού.
Παρασκευή: His majesty king of Spain, Papercut
Σάββατο: Trap, George Gaudi, Hussle Club (NYC)
Κυριακή: No Profile, Sillyboy
Stage 2 | 12:00 – 02:30 | Δ7 | «Music is the healing force of the universe»
Στοχεύοντας στην μεγαλύτερη ολοκληρωμένη εμπειρία σε κοινό και καλλιτέχνες παρουσιάζεται ένα ξεχωριστό μουσικό line – up, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα δεύτερο – inner stage.
Παρασκευή: Manekinkod (GR), Korekess (UK)
Σάββατο: Joalz (GR), Paul White, Purple Brain (UK)
Κυριακή: Stormfield (UK), Young Montana (UK)
Με την υποστήριξη:
Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι Υπό την Αιγίδα:
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), Πρόγραμμα Athens Every Week, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Δήμος Αθηναίων



Info:
Ώρες λειτουργίας: 15:30 – 02.30 π. μ.
Είσοδος: 7 Ευρώ, 5 Ευρώ (Φοιτητικό)
Πρόσβαση:
Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια)
λεωφορεία ΟΑΣΑ: στάση «Φωταέριο» (035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031)
Ηλεκτρικός: στάση «Θησείο»
Μετρό: στάση «Κεραμεικός» ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/ArtsEnt/Hellas/323374.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |