ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου 14-5-2011 /

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου 14-5-2011



Τα βασικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο είναι η κατάσταση της οικονομίας με τις προτάσεις της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις και τους νέους ελέγχους της εφορίας, καθώς και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ως "αρχιερέα της διαπλοκής φωτογράφισε τον Σημίτη ο Χ. Καστανίδης!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "βόμβα μεγατόνων, που διαλύει και την παραμικρή αμφιβολία σε ό,τι αφορά το πάρτι διαπλοκής που βρισκόταν σε εξέλιξη στη χώρα την περίοδο του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, έριξε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αρχιερέας της διαπλοκής ο Σημίτης"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "βόμβες" με ντοκουμέντα που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και ειδικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καίνε Σημίτη για να σωθεί ο Γιώργος"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "έκαψε" ολοκληρωτικά (κατ' εντολήν του Γ. Παπανδρέου) τον Κ. Σημίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης χθες, με αφορμή τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens στη Βουλή...".
ΕΘΝΟΣ: "Κόκκινες κάρτες από τρόικα-Κομισιόν"
Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτροχιασμό του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 9,5% προβλέπει η Κομισιόν. Κόκκινες κάρτες σε υπουργούς δείχνει και η τρόικα. Επισείει την απειλή να διακοπεί η χρηματοδότηση αν δεν υπάρξει συμμόρφωση".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εβραιοσιωνιστές: Σας δανείσαμε για να σας υποδουλώσουμε στον Αντίχριστο!..."
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας είναι, αδιαμφισβήτητα ο Σιωνισμός. Ανέκαθεν πολεμάει, με λύσσα, τα δύο αυτά εμπόδια για την εξάπλωση και επικράτησή του".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αποκαλύψεις "φωτιά" του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον Σημίτη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έδωσε στη δημοσιότητα όλη την απόρρητη αλληλογραφία του με τον πρώην πρωθυπουργό, επισημαίνοντας: "μου ζητούσε να φέρω επειγόντως νομοσχέδιο για τις προμήθειες του Δημοσίου και μετά άλλαξε γνώμη" ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απαιτούν πώληση των ΔΕΚΟ στο 100%"
Η εφημερίδα γράφει ότι "καθολική και άνευ όρων παράδοση της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών επιχειρήσεων απαιτεί η τρόικα, με αντάλλαγμα την έγκριση νέου δανείου 50 έως 60 δισ."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρίχνουν Σημίτη στην πυρά της Siemens"
H εφημερίδα σημειώνει ότι "στο φως η μυστική αλληλογραφία Καστανίδη-Σημίτη το 1997, που αποκαλύπτει πως ξεκίνησε το μεγάλο φαγοπότι με τις μίζες. Σε συνεννόηση με το Μαξίμου η έκρηξη του υπ. Δικαιοσύνης, ρεβάνς για τις δημόσιες συστάσεις του πρώην πρωθυπουργού για αναδιάρθρωση χρέους".
ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι γονάτισαν την οικονομία"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η παρούσα κρίσις της ελληνικής οικονομίας έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι το δημοσιονομικό, που ανάγεται στο υπέρογκο έλλειμμα και το διαρκώς αυξανόμενο Δημόσιο χρέος. Το άλλο σκέλος είναι η ύφεσις, που έχει πλέον λάβει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις".
Η ΑΥΓΗ: "Το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ χειρότερο από το Μνημόνιο"
Η εφημερίδα γράφει ότι " "δεν νοείται Δημόσιο με μηδενική περιουσία", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, στην ημερίδα του ΣΥΝ για τον δημόσιο τομέα και προέβλεψε πως η εξέλιξη αυτή θα είναι πιο οδυνηρή και πιο επιζήμια για τη χώρα απ' ό,τι το Μνημόνιο".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον αέρα το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων βουλιάζει, με αποτέλεσμα το εφάπαξ να βρίσκεται στον αέρα και να υπάρχουν λίστες αναμονής χιλιάδων υποψήφιων συνταξιούχων, που περιμένουν μέχρι και πεντέμισι χρόνια".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφο για μέτρα 7 δισ. ευρώ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσίγραφο, ώστε να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 7 δισ. ευρώ φέτος για να προχωρήσει σε τολμηρές αποκρατικοποιήσεις άμεσα, επέδωσε χθες η Ευρωζώνη στην κυβέρνηση".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η υγεία στην εντατική-Το σχέδιο με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποια νοσοκομεία κλείνουν, ποια μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας, ποια συγχωνεύονται. Πού θα πάει το προσωπικό που πλέον θα περισσεύει. Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στο ΕΣΥ. Τα δύο "Παίδων" γίνονται ένα".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Αθήνα πόλη της... βίας"
Η εφημερίδα γράφει ότι "προβληματισμό προκαλεί η εκτός ορίων κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, την οποία συγκροτούν η πρωτοφανής ρατσιστική βία με αφορμή τη δολοφονία του ανυποψίαστου 44χρονου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοινή πάλη Ελλήνων-μεταναστών κόντρα σε εγκληματικότητα και ρατσιστική βία"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της Εγκληματικής δράσης της "Χρυσής Αυγής"¨και άλλων ακροδεξιών ομάδων".
ΤΑ ΝΕΑ: "Στα δίχτυα του ΦΑΠ χιλιάδες ιδιοκτήτες"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πιαστούν στα δίχτυα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται τον Σεπτέμβριο".
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Ανακατεύει την τράπουλα-Κρίσιμες ώρες- Δομικός ανασχηματισμός"
Η εφημερίδα γράφει ότι "στον Γ. Παπανδρέου δεν του αρέσει ο τζόγος. Του αρέσει, όμως, να ανακατεύει την πολιτική τράπουλα, προκειμένου με τις αποφάσεις του να μειώσει το ρίσκο και τον παράγοντα τύχη...".
PRESS TIME: "Πατριώτη, χάσαμε την Αθήνα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το εκρηκτικό κοκτέιλ, που κάνει την πρωτεύουσα... Καμπούλ: Εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, ρατσιστική βία, αστυνομική αυθαιρεσία, αγανάκτηση πολιτών".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης- Μεγάλη έρευνα-μέτρηση του ΑΠΘ"
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στο "κόκκινο" το Αριστοτέλειο-Το Πανεπιστήμιο αναζητά εναγωνίως 12 εκατ. ευρώ"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Διορθωτικά μέτρα επιβάλλει η αντίσταση του ελλείμματος"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρόγραμμα Δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας χρειάζεται σοβαρή διόρθωση. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν προβλέψεις της εαρινής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ με την 5η δόση- Τριπλή "λαβή" της τρόικας για νέο δάνειο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "δραστική μείωση του κράτους. Απολύσεις σε οργανισμούς και καταργούνται ή συγχωνεύονται. Υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. Χρονοδιαγράμματα για τις αποκρατικοποιήσεις. Πιέσεις Σαμαρά να ακολουθήσει την πορτογαλική συνταγή στη διαχείριση της κρίσης".
Η ΑΞΙΑ: "Ντόμινο εκλογών-Ο λαός πρέπει να αποφασίσει τις τύχες των επόμενων γενεών"
Η εφημερίδα γράφει ότι "επιμένει η τρόικα και πιέζει για πολιτική συναίνεση "τύπου Πορτογαλίας". Το ΟΧΙ της ΝΔ που ανοίγει τον δρόμο προς τις κάλπες, αλλά και τα σημεία σύγκλισης. Ορατό το σενάριο δομικού ανασχηματισμού της κυβέρνησης".
ΚΕΡΔΟΣ: "Η οικονομία σήκωσε κεφάλι- Βελτιωμένη, αν και ασταθής, η εικόνα της ύφεσης το πρώτο τρίμηνο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμό για πρόσθετα μέτρα στην Ελλάδα -σηματοδοτεί η εαρινή έκθεση της Κομισιόν παρά τα δειλά δείγματα ανάκαμψης που προήλθαν από την κατά 0,8% αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το τελευταίο του 2010".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " "Εκτροχιασμός" χρέους ελλείμματος και βίας"
Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτροχιασμό ελλείμματος, χρέους, ανάπτυξης και ανεργίας διαπιστώνει για την Ελλάδα η εαρινή έκθεση της Κομισιόν, το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση για τη λήψη πρόσθετων διαρθρωτικών μέτρων για το 2011".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Εκλογές με οδηγό... την Πορτογαλία"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα δύσκολα για την κυβέρνηση και τη χώρα τώρα αρχίζουν. Οι εταίροι μας είναι διχασμένοι για τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον βοήθεια, αφού η έξοδος στις αγορές το 2012 θεωρείται από όλους αδύνατη". Link:[http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/61706.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |