ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Γυαλιά - καρφιά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ /

Γυαλιά - καρφιά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ



Γυαλιά - καρφιά τα έκαναν στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ διαδηλωτές που εισέβαλαν προχθές το βράδυ στα γραφεία για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο χώρο του επεισοδίου συμμετείχαν μέλη της ΚΟΕ και του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Δημητριάδος χθες θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο. Σπασμένα κάδρα, υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ στους τοίχους, μπογιές που εκτοξεύθηκαν στον εξωτερικό περίβολο και σπασμένα τζάμια συνέθεταν το όλο σκηνικό.
Όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ στις 10 περίπου το βράδυ, όταν περίπου 30 άτομα ξεκόπηκαν από την πορεία 150 περίπου ατόμων που διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους για τον τραυματισμό του 30χρονου στην Αθήνα και ανέβηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην οδό Εργατικού Κέντρου με Δημητριάδος.
Στα γραφεία εκείνη την ώρα βρισκόταν το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάκης Σκρίμπας, ο οποίος αρχικά δεν συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για εισβολή. Με καλυμμένα τα πρόσωπα και κοντάρια στα χέρια η ομάδα των διαδηλωτών άρχισε τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαιτήθηκε από το κομματικό στέλεχος να αποχωρήσει. Μετά από μία έντονη συνομιλία ο κ. Σκρίμπας αποχώρησε και οι άγνωστοι άρχισαν να γράφουν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, να χτυπάνε με τα κοντάρια τραπέζια και κάδρα που βρίσκονταν αναρτημένα στα γραφεία συνεδριάσεων της Ν.Ε. Άλλοι εξάλλου άρχισαν πετούν μπογιές στους εξωτερικούς τοίχους. Εκτιμάται ότι μετά από περίπου μισή ώρα αποχώρησαν, ενώ στο μεταξύ ειδοποιήθηκε και το μέλος της Π.Ε του ΠΑΣΟΚ και Αντιδήμαρχος Βόλου Παντελής Πελεκάνος, που μαζί με τον κ. Σκρίμπα μετέβησαν στο 1ο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων.

Τραμπούκικη επίθεση…

Ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γιώργος Φώτης σε δηλώσεις του χθες καταδίκασε την επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα βίας δεν προάγουν τη δημοκρατία και το διάλογο. «Όλοι βιώνουμε την ίδια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί τέτοια φαινόμενα βίας και φθοράς σε θεσμούς όπως είναι τα κόμματα. Η δημοκρατία επιβάλλει διάλογο και όχι στειλιάρια και υβριστικά συνθήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φώτης.
Σοκαρισμένος ήταν ακόμη και χθες ο Σάκης Σκρίμπας, που μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτήρισε ακατανόητη αυτή τη συλλογιστική των επιθέσεων, απ’ όπου και εάν προέρχεται, υπογραμμίζοντας ότι τα φαινόμενα βίας δεν προσφέρουν τίποτα στο Δημόσιο διάλογο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το επεισόδιο ενημερώθηκε αμέσως ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος και ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |