ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Καζάνι που βράζει η ελληνική κοινωνία /

Καζάνι που βράζει η ελληνική κοινωνία



Μία αλυσίδα από τραγικά γεγονότα, συνδεδεμένα ή ασύνδετα μεταξύ τους, αποτυπώνουν την έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία και έναν κύκλο βίας που φαίνεται να έχει για τα καλά ανοίξει.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες μία σειρά από περιστατικά που προκαλούν οργή και θλίψη οδηγούν σε κλιμάκωση το Δημόσιο αίσθημα και προκαλούν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τη Τρίτη τα ξημερώματα ήταν ο Μανώλης Καντάρης που έπεφτε Νεκρός για μία κάμερα, λίγη ώρα πριν δει με τα μάτια του τη νεογέννητη κόρη του. Τρεις μαχαιριές ήταν αρκετές για να έρθει το κοριτσάκι αυτό σε έναν κόσμο με πολλή βία, αδικία, μισαλλοδοξία και χωρίς τον πατέρα του...

Περίπου μία ημέρα μετά, ένας 31χρονος διαδηλωτής έπεφτε βαριά τραυματισμένος στην άσφαλτο στο κέντρο της Αθήνας, χτυπημένος από «αμβλύ αντικείμενο», σύμφωνα με τους γιατρούς. Λίγο αργότερα, η πληροφορία πως και δεύτερος διαδηλωτής χτύπησε σοβαρά αναστατώνει την κοινωνία. Το πώς η γενική απεργία και η πορεία των απεργών εξελίσσεται σε κάτι άλλο που μπορεί να οδηγήσει έναν νεαρό άνθρωπο να δίνει μάχη για τη ζωή του είναι κάτι που διερευνάται. Από την αστυνομία, κατ' αρχήν, αλλά κυρίως από τους πολίτες που βλέπουν τα πράγματα να παίρνουν καταδικαστέα τροπή και την ειρηνική διαδήλωση 30 χιλιάδων ανθρώπων να αμαυρώνεται από σοβαρά επεισόδια και βάρβαρη χρήση βίας.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα σήμερα, ένας αλλοδαπός μόλις 21 ετών θα δεχθεί μαχαιριές επίσης στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Πατησίων. Τα τραύματά του είναι βαριά και λίγο αργότερα εκπνέει στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί. Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες μιλούσαν ελληνικά κι αν αυτό ευσταθεί, είναι συνειρμική η σύνδεση με την προχθεσινή δολοφονία του 44χρονου στη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την Ηπείρου.

Με κοινό σημείο το κέντρο της Αθήνας αλλά και τον αναίτιο τραυματισμό ή θάνατό τους, οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας κάνουν ολοένα και πιο αισθητό αυτό το «καζάνι που βράζει» στην ελληνική κοινωνία.

Ένας πατέρας που το παιδί του θα έχει γενέθλια την ημέρα της δολοφονίας του. Δύο νεαροί διαδηλωτές που έφυγαν από το σπίτι του για να πάνε στην πορεία και παραμένει άγνωστο το πώς και πότε θα γυρίσουν. Ένας νεαρός αλλοδαπός που δεν πρόλαβε να φτάσει τα 22 και ενδεχομένως «πλήρωσε» ένα στυγερό έγκλημα που δεν τον αφορούσε.

Ο επόμενος;ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/168592/kazani-pou-vrazei-i-elliniki-koinonia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |