ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Ακραία δολοφονική βία εναντίον διαδηλωτών /

Ακραία δολοφονική βία εναντίον διαδηλωτών



Για ακραία κρούσματα βίας εναντίον διαδηλωτών και απουσία αρχών, θεσμών και νόμων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σχετικά με τα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας .

«Όσοι ενήργησαν έτσι -μιλώ για τα κρατικά όργανα που έσπασαν κεφάλια διαδηλωτών που έφευγαν από τη διαδήλωση και το δείχνουν τα βίντεο- παραβίασαν το Σύνταγμα και το νόμο. Εγκλημάτησαν. Και θα έπρεπε ήδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -λέγεται κατά τα άλλα- και ο αρχηγός της Αστυνομίας να μη βγάζουν ανακοινώσεις διά του υφυπουργού ή του τρίτου βοηθού. Εδώ υπάρχει εγκληματική συμπεριφορά. Να δώσουν ένα μήνυμα αυστηρής αντιμετώπισης, διότι ενθαρρύνεται αυτή η συμπεριφορά διά της αντιμετώπισης με τυπικές ανακοινώσεις του τύπου “θα ψάξουμε κ.τ.λ.”», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης για τα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας .

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο κ Παπαδημούλης συμπλήρωσε:

«Θα έπρεπε όχι απλώς να ανησυχούν το πολιτικό σκηνικό αυτά τα απανωτά κρούσματα βίας, αλλά να ηχούν ως καμπάνα για τον εκφασισμό της κοινωνίας. Χθες είχαμε μια ακραία, δολοφονική βία εναντίον διαδηλωτών. Υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες που δείχνουν ότι, απρόκλητα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές και χρησιμοποιούσαν το κλομπ από την ανάποδη, χτυπώντας με τη σιδερένια πλευρά. Υπάρχουν γνωματεύσεις γιατρών για σπασμένο κρανίο. Υπάρχει, λίγες ώρες πριν, η δολοφονία ενός 44χρονου που πήγαινε τη γυναίκα του στο μαιευτήριο, για να του πάρουν μια βιντεοκάμερα αξίας 300 ευρώ. Και υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, μια δολοφονία ενός μετανάστη ως “αντίποινα” λίγες ώρες πριν.

Όλα αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα και δείχνουν τi δεν έχουμε. Θα έπρεπε να έχουμε μια Αστυνομία που να διώκει το έγκλημα και όχι να δολοφονεί διαδηλωτές. Θα έπρεπε να έχουμε μια Πολιτεία που να προστατεύει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά και το δικαίωμα στην ασφάλεια -γιατί και οι κάτοικοι των περιοχών της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο έχουν το δικαίωμα στην ασφάλεια , χωρίς να αφήνει, εξαιτίας της απουσίας ενός κράτους-μπάχαλο, να πουλάνε φασιστικό νταβατζιλίκι- το λέω ωμά - οι συμμορίες της “Χρυσής Αυγής”.

Και νιώθω, πέρα από τη μεγάλη ανησυχία για μια δυναμική που οδηγεί σε μεγαλύτερη βία και στον εκφασισμό της κοινωνίας, θυμό. Γιατί οι υπεύθυνοι της Πολιτείας, αντί να βγουν και να μιλήσουν, να πάρουν μέτρα, να ζητήσουν συγγνώμη, να δείξουν ότι κάτι κουνιέται, κρύβονται. Πού είναι ο ηγέτης της Αστυνομίας; Πού είναι ο υπουργός; Πού είναι ο δήμαρχος; Πού είναι ο πρωθυπουργός; Πού είναι οι αρμόδιοι υπουργοί για τη χάραξη μιας μεταναστευτικής πολιτικής; Πού είναι οι δυνάμεις όλου του πολιτικού φάσματος, γιατί κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών και οι ευθύνες διαβαθμίζονται;».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/168890/akraia-dolofoniki-via-enadion-diadiloton/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |