ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά /

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά



Και επειδή προτεραιότητα έχουν πάντα τα παιδιά, η ΑΝΙΜΑ συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, το εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και σε κάθε ευκαιρία βγάζει τα παιδάκια βόλτα στην εξοχή…

Έτσι, εκτός από τις δράσεις μέσα στα σχολεία, οργανώνονται μικρές εκδρομές με απελευθερώσεις πουλιών και άλλων ζώων στην ύπαιθρο, όπως με το 28ο Δημοτικό της Αθήνας στη Βραυρώνα.

Εξ, άλλου, μικρές ομάδες επισκέπτονται το Σταθμό Α΄ Βοηθειών , όπου γίνεται ενημέρωση και εκτενής συζήτηση με τα παιδάκια που εντυπωσιάζονται με τα ζώα που βλέπουν από κοντά, , όπως η ομάδα Ξεφτέρια της Ορνιθολογικής ή οι μικρούληδες του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων.

Μεγαλύτεροι ηλικιακά, αλλά και με ειδικό ενδιαφέρον, οι φοιτητές του ΙΕΚ Δασοπροστασίας του Αγίου Στεφάνου που μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους επισκέφτηκαν τον Σταθμό, όπου έγινε μικρό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο αντικείμενο της Σχολής τους.

Πηγή: econews.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/168388/programma-perivallodikis-ekpaideusis-gia-paidia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |