ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Τα διεθνή δημοσιεύματα για τα γεγονότα της Τετάρτης (11-05) στην Αθήνα /

Τα διεθνή δημοσιεύματα για τα γεγονότα της Τετάρτης (11-05) στην Αθήνα



Τα γεγονότα στην καρδιά της Αθήνας, την Τετάρτη (11/05), η πορεία διαμαρτυρίας καθώς και οι τραυματισμοί διαδηλωτών, απασχόλησαν τα διεθνή ΜΜΕ.



Σχετικά links
Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής από ξυλοδαρμό αστυνομικού (pics+vids)
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του CNN κάνει λόγο για χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών από την αστυνομία, ενώ αναφέρει πως περίπου 20.000 άτομα πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες.
Τονίζει ακόμα ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν, όμως αναφέρει μόνο τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Η βρετανική Telegraph κάνει λόγο για απεργίες και κινητοποιήσεις των Ελλήνων πολιτών εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.
Αναφέρει συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με νέους διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια σκιαγραφεί μια αναλυτική εικόνα της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Σε δημοσίευμα του BBC, επισημαίνεται ότι η αστυνομία στην Αθήνα, συγκρούστηκε με μια ομάδα διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της πορείας εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.
Κάνει λόγο για δεκάδες κουκουλοφόρους νέους, οι οποίοι με πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες “απάντησαν” με δακρυγόνα.
Αναφέρει επίσης και τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη, καθώς και τις δηλώσεις μελών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κάνει λόγο για το περιστατικό στην Μαρφίν και τους θανάτους που σημειώθηκαν. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://cosmo.gr/News/World/322530.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |