ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Ψωνίζουν τα πάντα και δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ! /

Ψωνίζουν τα πάντα και δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ!



Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που ανταλλάσσουν από ρούχα και τρόφιμα μέχρι… διακοπές και νομικές συμβουλές, με σκοπό να αποκλείσουν όσο περισσότερο γίνεται τις χρηματικές δαπάνες από την καθημερινότητά τους.

«Ανταλλάσσω ένα ζευγάρι παπούτσια με μια φυσιοθεραπεία. Προσφέρω έναν πίνακα ζωγραφικής για μία ώρα κηπουρικής. Φτιάχνω τα υδραυλικά για δωρεάν μαθήματα οδήγησης. Χαρίζω μια κουζίνα κουζίνα και έναν τενεκέ λάδι για τρεις ώρες μπέιμπι σίτινγκ. Καθημερινά κάνω τη διαδρομή Αθήνα-Χαλκίδα και ψάχνω για συνεπιβάτη για να μοιραζόμαστε τα έξοδα βενζίνης.»

Ο κατάλογος των «αγγελιών» είναι μακρύς και περιλαμβάνει τα πάντα. Από ρούχα, τρόφιμα και μετακινήσεις, μέχρι φιλοξενία, δωρεάν διακοπές, βοήθεια σε αγροτικές εργασίες, νομικές συμβουλές, λογιστικά, ψυχολογική υποστήριξη, ιατρικές υπηρεσίες, μαγείρεμα, σιδέρωμα και μαθήματα ρείκι!

Η ανταλλακτική-κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία που εμφανίστηκε ως πρακτική στο εξωτερικό, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Ενεργοί πολίτες ή απλώς ανήσυχοι άνθρωποι συμμετέχουν σε κινήσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό να αποκλείσουν κατά το δυνατόν τις «δαπάνες σε ευρώ» από την καθημερινότητά τους.

Φαίνεται λοιπόν, πως η οικονομική κρίση, έχει αντιφατική επίδραση. Από τη μια διασαλεύει την κοινωνική γαλήνη, από την άλλη ενθαρρύνει την αλληλεγγύη.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/166552/psonizoun-ta-pada-kai-den-xodeuoun-oute-euro/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |