ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Ισόβια στον 28χρονο Αφγανό /

Ισόβια στον 28χρονο Αφγανό



Την ποινή των ισοβίων δεσμών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον 28χρονο Αφγανό που καταδικάστηκε για τη δολοφονία μιας 58χρονης ξενοδόχου από τη Σκιάθο. Ο 28χρονος Αφγανός μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και από εκεί θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνος.

Στον Αφγανό επιβλήθηκε επίσης ποινή 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά του συζύγου της 58χρονης τον οποίο τραυμάτισε και την επίθεση που δέχτηκε η κόρη του θύματος, καθώς επίσης και 18 μηνών για τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης και της οπλοφορίας.

Χθες, δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας και αφού την προηγούμενη Τετάρτη είχε καταθέσει ο σύζυγος της άτυχης 58χρονης, η κόρη της και άλλοι δύο μάρτυρες και οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και βρήκαν δολοφονημένη την 58χρονη ξενοδόχο και απολογήθηκε ο Αφγανός, η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της υπεράσπισης.

Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, το Δικαστήριο αποσύρθηκε για τη διάσκεψη και μετά από περίπου μισή ώρα εξέδωσε την απόφαση, ανακοινώνοντας την ποινή των ισόβιων δεσμών, 10 χρόνων και 12 μηνών.

Ο Αφγανός, όπως δήλωσε η συνήγορός του, φάνηκε να εκπλήσσεται από την απόφαση και αυτό που μετέφερε μέσω της συνηγόρου του είναι ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Σημειώνεται ότι το αποτρόπαιο έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε το νησί κυρίως με τον τρόπο που είχε διεξαχθεί, καθώς ήταν κάτι πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας.

Ο δράστης είχε εξαφανιστεί και εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα κρυμμένος σε δασική περιοχή στον «Ξάνεμο». Από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του, όπως είχε γίνει γνωστό από τις διωκτικές αρχές που διενεργούσαν την προανακριτική έρευνα, φερόταν να ομολόγησε το φονικό, υποστηρίζοντας ότι «σκότωσε την ξενοδόχο, επειδή του όφειλε 900 ευρώ από δεδουλευμένα».

Ο 28χρονος εργαζόταν στο ξενοδοχείο από το Πάσχα του 2009 και για περίπου έναν χρόνο. Έκανε πολλές και διάφορες εργασίες και διέμενε στο ξενοδοχείο. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του από την Αθήνα στη Σκιάθο ζήτησε από την ξενοδόχο να του καταβάλει το ποσό που του όφειλε από την εργασία του. Δεν του έδωσε όμως τα χρήματα. Έτσι την ίδια νύχτα έγινε το φονικό. Με την τσάπα σκότωσε, την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό της, την 58χρονη και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει το σύζυγό της. Εκείνος όμως ξύπνησε από τον θόρυβο και έτσι μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Αφγανός εμφανίστηκε στο δωμάτιό του. Στην προσπάθεια να συνδράμει τον πατέρα της είχε τραυματιστεί ελαφρά επίσης η 20χρονη κόρη τους.

Πηγή: taxydromos.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/society/arthro/166444/isovia-ston-28hrono-afgano-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |