ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Αυτά ζητήσαμε στο Λουξεμβούργο /

Αυτά ζητήσαμε στο Λουξεμβούργο



H επιμήκυνση του Μνημονίου και του συνόλου του ελληνικού χρέους, φαίνεται πως αποτέλεσαν τα θέματα της χθεσινής μυστικής συνάντησης στο Λουξεμβούργο, η οποία προκάλεσε συναγερμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συμμετείχαν, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ευρωζώνης και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη συνάντηση, αφού είχε προηγηθεί θρίλερ. Ενώ όλοι «έτρεχαν» αλαφιασμένοι εξαιτίας του δημοσιεύματος του Speigel, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν άφαντος. Δεν απαντούσε στο κινητό και κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν, ενώ η κυβέρνηση δεν βγήκε αμέσως να διαψεύσει το δημοσίευμα. Λίγες ώρες μετά έγινε γνωστό ότι η… σιωπή στο κινητό του υπουργού οφειλόταν στο γεγονός ότι βρισκόταν εκείνη την ώρα εν πτήσει προς το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το πακέτο που συζήτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τους άλλους υπουργούς αφορούσε στη συνολική αναθεώρηση του Μνημονίου, για μείωση του ελλείμματος όχι το 2014, αλλά λίγα χρόνια αργότερα. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί να εξασφαλίσει ότι η τρόικα θα καλύψει ποσό 27 δισ. ευρώ των δανειακών αναγκών του 2012 καθώς δεν επαρκεί το υπάρχον δάνειο.

Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να ζητά επιμήκυνση του ιδιωτικού δανείου.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/166340/auta-zitisame-sto-louxemvourgo/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |