ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Δεν κόβονται οι χημειοθεραπείες /

Δεν κόβονται οι χημειοθεραπείες



Ενταση έχει προκληθεί στους κόλπους των καρκινοπαθών τις τελευταίες ημέρες με τη φημολογία πως κινδυνεύει με κλείσιμο η Μονάδα Χημειοθεραπείας επειδή δεν είναι ενταγμένη στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου. Η Μονάδα εξυπηρετεί εκατοντάδες Βολιώτες, τόσο σε θέματα παρακολούθησης, όσο και χημειοθεραπείας.
Δεν θα κλείσει η μονάδα, ξεκαθάρισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, αναφερόμενος στη Μονάδα Χημειοθεραπείας.
Ο ίδιος σημείωσε πως το εν λόγω τμήμα δεν είναι ενσωματωμένο στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε η παράλειψη αυτή να διορθωθεί.
Η ανησυχία όμως των καρκινοπαθών είναι πολύ μεγάλη, καθώς στο ενδεχόμενο και μόνο της παύσης λειτουργίας της μονάδας, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να υποβληθούν στη θεραπεία, ακόμη και για να εξεταστούν.
Άνθρωποι του ΕΣΥ κάνουν λόγο για τραγική παράλειψη και σημειώνουν πως οι άνθρωποι αυτοί περνούν ένα Γολγοθά και η πολιτεία θα έπρεπε να είναι στο πλευρό τους. Τονίζουν δε πως η έλλειψη κάποιου Συλλόγου ή Σωματείου κάνει αυτούς τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στις οποιεσδήποτε σκέψεις των ιθυνόντων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Σωματείο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου» από το Αχιλλοπούλειο περνούν 25 καρκινοπαθείς σε καθημερινή βάση είτε για παρακολούθηση είτε για χημειοθεραπεία, ενώ συνολικά ξεπερνούν τους 600.
Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί και αγιασμός στη νέα Μονάδα, η οποία έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα μηχανήματα και πλέον βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο χώρο στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου.
Στην πύλη του Νοσοκομείου οι εργαζόμενοι
Σήμερα Παρασκευή στις 12 θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην πύλη του Νοσοκομείου Βόλου. Οι εργαζόμενοι θα μιλήσουν για τη λήξη των 54 συμβάσεων, αλλά και για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Δεκέμβριο του 2010. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |