ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Eπενδύσεις fast track στη Θεσσαλία /

Eπενδύσεις fast track στη Θεσσαλία



Fast Track επενδύσεις στη Θεσσαλία; Ένα περίπου μήνα μετά τη διευρυμένη σύσκεψη σε κομματικό επίπεδο στην Ιπποκράτους, όπου συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες στη Θεσσαλία, το ΠΑΣΟΚ ανάβει το «πράσινο φως» στα αρμόδια Υπουργεία, δίνοντας εντολή να ξεμπλοκαριστούν επενδύσεις που έχουν καθυστερήσει προκαλώντας έμφραγμα στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί στην Αθήνα η ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας προκειμένου να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για να ξεμπλοκαριστούν επενδύσεις που έχουν βαλτώσει εδώ και καιρό εξαιτίας κωλυσιεργιών από υπηρεσίες όπως η Αρχαιολογία, το Δασαρχείο αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Δεν είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσης να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, να υπάρχουν επενδυτικά σχέδια έτοιμα για υλοποίηση και να φρενάρουν» φέρεται να επεσήμανε ο Γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη που είναι ο πρωτεργάτης και νομοθετικά της διαδικασίας fast track.
Η συγκεκριμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι διαδικασίες fast track για το Ελληνικό και μάλιστα είχαν κληθεί οι κομματικές οργανώσεις όλης της Αθήνας. Από τη συζήτηση ωστόσο προέκυψε η εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να γενικευτεί η διαδικασία fast track για όλη την Ελλάδα, ενώ η παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» Απόστολου Παπατόλια, που μάλιστα ενεχυρίασε και 20σέλιδο κείμενο με τις προτάσεις της παράταξής του για το συγκεκριμένο θέμα, ώθησαν την Ιπποκράτους να αποφασίσει την σύγκληση σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα με αντικείμενο τις επενδύσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η επιτόπια εξέταση των εκκρεμοτήτων της Θεσσαλίας που βαρύνουν αρκετά υπουργεία τέθηκαν για πρώτη φορά τέλος Μαρτίου σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές της Θεσσαλίας και τα κομματικά στελέχη. Τότε για πρώτη φορά εκφράστηκαν παράπονα και διαμαρτυρίες για τις μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και τις δαιδαλώδεις διαδικασίες στις εγκρίσεις στα φωτοβολταϊκά των αγροτών.
Στην παρουσίαση εξάλλου του ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής ανάπτυξης για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είχε ζητηθεί να τρέξουν με γρηγορότερους ρυθμούς τα επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί ή αυτά που μένει να ολοκληρωθούν και σε πολλές περιπτώσεις έχουν φρενάρει εξαιτίας περικοπών που σχεδιάζονται στα αρχικά ποσά που είχαν εγκριθεί με πρόσχημα την κρίση, ενώ για την τόνωση της αγοράς ανακοινώθηκε η εκταμίευση μέσα στον Απρίλιο από εθνικούς πόρους ποσού 200 εκ. ευρώ για πληρωμές που αφορούν σε επενδύσεις του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου και από τα οποία στη Θεσσαλία αναλογούν 7 εκ. ευρώ. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |