ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Το μονοπάτι της ευαισθησίας /

Το μονοπάτι της ευαισθησίας



Με τα μάτια της ψυχής έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν τις ομορφιές του υγροτόπου της Βραυρώνας τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς εγκαινιάστηκε το πρώτο ειδικό μονοπάτι στην Ελλάδα που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αρχαιολογικής αξίας, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Η «Real Planet» επισκέφθηκε τον υγρότοπο της Βραυρώνας και συνομίλησε με τους ανθρώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τυφλών που δοκίμασαν για πρώτη φορά την ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

«Ποτέ ξανά δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Έχουμε κάνει αρκετές διαδρομές και σε άλλα φυσικά τοπία της Ελλάδας, όμως η πρόσβαση ήταν δύσκολη και συναντούσαμε πολλά προβλήματα κατά τη διαδρομή», αναφέρει ο Γιάννης τονίζοντας πως «το μονοπάτι είναι ιδιαίτερα εύχρηστο για εμάς και η διαδρομή μας διευκολύνει να κάνουμε αυτόν τον περίπατο στη φύση χωρίς εμπόδια».

Η δημιουργία του μονοπατιού για άτομα με προβλήματα όρασης είναι αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας, ενώ ανάλογες διαδρομές αναμένεται να δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/162565/to-monopati-tis-euaisthisias/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |