ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Ποιος τρέχει...τα ευζωνάκια; /

Ποιος τρέχει...τα ευζωνάκια;



Μια τελείως διαφορετική εικόνα απ΄ αυτή που έχουμε η περισσότεροι στο μυαλό μας για τη Προεδρική Φρουρά περιγράφει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων,στηριζόμενο σε καταγγελίες ευζώνων. Στις καταγγελίες αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά. Γράφουν οι άνθρωποι του Δικτύου:

“Για τους περισσότερους που θα διαβάσουν την καταγγελία που έρχεται από τους φαντάρους που υπηρετούν στην Προεδρική Φρουρά, η πρώτη αντίδραση είναι «τι θέλουν πάλι τα βύσματα, τα κλαψιάρικα κακομαθημένα», όμως αν έχουν τη θέληση να μας ακολουθήσουν θα γνωρίσουν ένα κολαστήριο, ιδιαίτερα για τους νέους φαντάρους-υποψήφιους Εύζωνες, ακριβώς δίπλα στον ναό της Δημοκρατίας!

Αυτά που θα σας διηγηθούμε συνέβαιναν, συμβαίνουν και πρέπει να σταματήσουν να συμβαίνουν, στο κέντρο της Αθήνας (ή μήπως ακριβώς για αυτό) και όχι σε κάποιο μακρινό φυλάκιο της παραμεθορίου.

Στην Προεδρική Φρουρά συναντιούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι:

Από τη μια μεριά βρίσκονται όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα και οι φαντάροι που για κοινωνικούς λόγους (παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, προστάτες οικογένειας κλπ) μετατίθενται κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Όμως στην Προεδρική Φρουρά, εξαιτίας ακριβώς της αίγλης που τη διέπει και του αμετάθετου από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεθούν και μερικά από τα μεγαλύτερα βύσματα των ΟΝΝΕΔ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανώτατων αξιωματικών, που δεν κατόρθωσαν να καβατζώσουν μια ακόμα καλύτερη θέση.

Στην εν λόγω μονάδα ο διαχωρισμός των φαντάρων σε «Παλιούς και Νέους» είναι κανόνας. Μάλιστα, οι «παλιοί» φαντάροι, με την πλήρη κάλυψη της εκάστοτε διοίκησης της μονάδας, όχι μόνο απολαμβάνουν εξουσία που αναλογεί σε στελέχη, αλλά είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να «υποδεχτούν» τους νέους, να τους εκπαιδεύσουν κατά το πρώτο διάστημα της παραμονής τους στη μονάδα, να τους τσακίσουν και να τους σπάσουν τον τσαμπουκά.

Για αυτό ακριβώς το λόγο τα καψόνια, δηλαδή οι βασανισμοί σωματικοί και ψυχολογικοί των νέων, είναι καθεστώς!

Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιος Εύζωνας που δεν άντεξε στην παράλογη και ακραία συμπεριφορά του Εύζωνα Κ., του ζήτησε το λόγο και επειδή ο τελευταίος δε μπορούσε να ανεχτεί την αυθάδεια του νέου να αντιμιλήσει στον παλιό του επιτέθηκε, ψεκάζοντας τον με έναν πυροσβεστήρα!

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του αξιωματικού υπηρεσίας το περιστατικό έμεινε εκεί!

Φυσικά αυτή θα ήταν μια επιθυμητή εξέλιξη για τον παρανομούντα και επικίνδυνο Εύζωνα, αλλά και για τη διοίκηση της μονάδας. Μάλιστα, όταν οι συγγενείς του τραυματία υποψήφιου Εύζωνα επισκέφτηκαν τον υποδιοικητή της μονάδας, που αναπληρώνει το διοικητή που λείπει σε άδεια, απαιτώντας την προστασία του παιδιού τους και την λήψη των απαραίτητων μέτρων, ο τελευταίος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, δήλωσε ότι «αυτά συμβαίνουν» και ζήτησε αυτοσυγκράτηση…

Ο υποψήφιος Εύζωνας Μ., παιδί πολύτεκνης οικογένειας που είχε έρθει στη μονάδα με κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι και συγκρούστηκε με τα κακώς κείμενα, χαρακτηρίστηκε «Απροσάρμοστος» και μετατέθηκε σε μονάδα του Έβρου.

Ο υποψήφιος Εύζωνας Κ., ίδια σειρά με τον προαναφερθέντα Μ. , έπεσε θύμα βασανισμών και βιαιοπραγιών, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με κάταγμα στο χέρι. Βέβαια, για να συγκαλυφθούν τα καψόνια-βασανισμοί, δηλώθηκε ότι γλίστρησε και έπεσε!!!

Από τη μεριά μας, όχι μόνο καταγγέλλουμε τις βάναυσες αυτές πρακτικές που σπέρνουν μικρούς καθημερινούς εμφυλίους ανάμεσα στη νεολαία, καταρρακώνοντας προσωπικότητες, παραβιάζοντας δικαιώματα και απειλώντας την σωματική και ψυχική υγεία των συναδέλφων, αλλά θα κάνουμε το κάθε τι για να αναδείξουμε το γεγονός και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το ΓΕΣ.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων φαντάρων που υπερασπίστηκαν την Αξιοπρέπεια τους, δεν έσκυψαν το κεφάκι μπροστά στην αυθαιρεσία από όπου και να προέρχονταν, αδιαφόρησαν για το σιχαμερό και επικίνδυνο για τα κοινά συμφέροντα όλων των φαντάρων διαχωρισμό μεταξύ παλιού και νέου.
Υστερόγραφο:
Μαθαίνουμε ότι κλίμα τρομοκρατίας έχει επιβληθεί στους υποψήφιους Εύζωνες για να τους αναγκάσουν να κλείσουν το στόμα τους, να μην μαθευτούν τα όσα συμβαίνουν στην Προεδρική Φρουρά και αποδοθούν ευθύνες.
Αληθεύει;ΠΗΓΗ: onalert.gr Link:[http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=3&art_id=5328]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |