ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Δρακόντεια μέτρα στην Κρήτη ενόψει της επίσκεψης του πρίγκιπα Richard /

Δρακόντεια μέτρα στην Κρήτη ενόψει της επίσκεψης του πρίγκιπα Richard



Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων για την 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης συζητήθηκαν στη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνάντησης του Επιθεωρητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μ.Βρετανίας John Smyth με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Μανώλη Παραβολιδάκη. Τη Βρετανία θα εκπροσωπεί ο ξάδελφος της Βασίλισσας της Αγγλίας, πρίγκιπας Richard , Δούκας του Gloucester.

Στην συνάντηση παρέστη και ο απεσταλμένος της πρεσβείας της Μ.Βρετανίας στην Αθήνα Λάμπρος Κοτσώνης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ευρεία σύσκεψη με αξιωματούχους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μ.Βρετανίας και επιτελείς της ΕΛΑΣ. στην Κρήτη, προκειμένου να καθοριστούν επακριβώς τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να ειδικευτούν βάση του προγράμματος του πρίγκιπα Richard.

Ο 67χρονος Δούκας του Gloucester, που αναμένεται στα Χανιά κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων το τριήμερο 20-22 Μαΐου , βρίσκεται στην 20η θέση της διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας και είναι πρώτος ξάδελφος της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, την οποία και εκπροσωπεί σε δημόσιες επίσημες εκδηλώσεις.

Ο πρίγκιπας Richard, είναι ο νεώτερος εγγονός του Βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου του 5ου και της Βασίλισσας Μαρίας και ο αρχαιότερος εγγονός της Βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου, ενώ κατοικεί στο παλάτι του Κένσιγκτον στο Λονδίνο. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και είναι εταιρικό μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανικής Αρχιτεκτονικής, κάτι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, ως γνωστόν, τα Χανιά έχουν χαρακτηριστεί ως πόλη της αρχιτεκτονικής και αποτελούν την έδρα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης θα είναι τελείως ξεχωριστές λόγω και της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι συμμαχικές χώρες, αφού θα είναι και οι τελευταίες εκδηλώσεις οργανωμένης παρουσίας και συμμετοχής των βετεράνων της Μάχης , οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνω των 90 ετών.

Στις εκδηλώσει έχυν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χωρίς έως τώρα να έχει γίνει γνωστό το ποιος θα παρευρεθεί.

Εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας επικεφαλής ομάδας βετεράνων, ενώ επικεφαλής της αυστραλιανής αντιπροσωπείας βετεράνων θα είναι ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων Στρατιωτών Γουόρεν Σνόουντον, ενώ την αποστολή θα συμπληρώνουν άλλοι δέκα υπουργοί και βουλευτές, στην πλειοψηφία τους ομογενείς.

Πηγή: Flashnews.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/161521/drakodeia-metra-stin-kriti-enopsei-tis-episkepsis-tou-prigipa-richard/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |