ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >70 συλλήψεις από την επιχείρηση σκούπα /

70 συλλήψεις από την επιχείρηση σκούπα



Συνολικά συνελήφθησαν 70 άτομα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (27/4) και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.



Σχετικά links
"Σκούπα" από την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας
Η επιχείρηση της αστυνομίας ανήκει στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, της πορνείας, των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ελέχθησαν 1236 άτομα και 275 οχήματα και προσήχθησαν 438 άνθρωποι. Οι 70 από τις προσαγωγές έγιναν συλλήψεις εκ των οποίων οι 52 είναι παράνομοι μετανάστες και θα απελαθούν, οι 12 κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, οι 5 για τυχερά παιχνίδια και 1 για ναρκωτικά.

Οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν 23 δόσεις ηρωίνης μικρού βάρους 7,4 γραμμαρίων

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο σπίτια στην οδό Φυλής όπου βρέθηκαν 18 αλλοδαποί, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ώστε να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμοι στη χώρα.

Σε διαμέρισμα του ενός κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πλαστά διαβατήρια ιταλικών, αμερικανικών, σουηδικών, φινλανδικών, ολλανδικών και σομαλικών αρχών, 5 ιταλικά δελτία αλλοδαπών και άλλα τρία έγγραφα από την ίδια χώρα, 4 βίζες αλλοδαπών, 38 φωτογραφίες αλλοδαπών και 2 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που ερευνώνται στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό ως υπεύθυνο του κτιρίου.

Τέλος, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου μικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του δήμου κατάσχεσαν 1509 τεμάχια διαφόρων εμπορευμάτων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη (28/4) στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/320303.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |