ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Μπέος: Παραμένω στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος /

Μπέος: Παραμένω στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος



ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ >
Μπέος: «Παραμένω στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος»

Παίζουμε για πρωτιά στα play off
Γράφει: magnesianews.gr
27/04/2011, 20:15



Ποταμός ήταν ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, τονίζοντας πως παραμένει προσωρινά στην ΠΑΕ, ενώ επισήμανε πως ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει για την πρωτιά στα play off!


Ο Αχιλλέας Μπέος αρχικά αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, τονίζοντας πως καμία από τις επαφές που είχε με υποψήφιους αγοραστές της ΠΑΕ δεν κατέληξε κάπου λέγοντας πως θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος, ενώ τόνισε πως στόχος των «ερυθρόλευκων» στα play off είναι η πρώτη θέση!

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Αρχικά να μιλήσουμε για το θέμα που απασχολεί τους φιλάθλους του Βόλου, για το μέλλον της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα συναντήθηκα με 3-4 αγοραστές, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο πιο «ζεστός» και σοβαρός για να επενδύσει και σε αυτή αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο. Μέχρι και χθες καμία συζήτηση δεν οδήγησε κάπου για να αλλάξει χέρια ο Ολυμπιακός Βόλου.

Επειδή αυτό που γίνεται στον Βόλο είναι πρωτόγνωρο και απορίας άξιο για κάποιους, να θυμίσω πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιδέα.

Και οι άνθρωποι καλούνται να την υπηρετήσουν από τη μια ή την άλλη θέση. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέχονται, η ιδέα μένει. Εσείς να κοιτάτε την ομάδα και όχι τα πρόσωπα.

Ουδείς αναντικατάστατος. Είχα πει σε μια κακιά στιγμή, ότι ορκίζομαι στον πατέρα μου, που περνάει δύσκολες ώρες, ότι θέλω να φύγω και να πουλήσω και ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πουλήσω όλους τους παίκτες έναντι ενός ευρώ. Δεν αρμόζει όμως κάτι τέτοιο στα ήθη και τα πιστεύω μου και στους 15.000 φίλους της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να πωλείται μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής. Και ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της ομάδας. Από σήμερα, οι συνεργάτες μου κι εγώ αρχίζουμε μια δουλειά, που για σας φαντάζει ένα όνειρο, ένα ταξίδι. Για όσο βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας, θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες, μέσα στο γήπεδο και κανένας δεν θα μας το στερήσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει νέους φιλάθλους και αυτό είναι επίτευγμα.

Θέλω να οδηγήσω αυτή την ομάδα ψηλά, όσο δεν μπορούν να φανταστούν ορισμένοι. Προσωρινά μένω, αλλά όπως λένε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…».

Αναφερόμενος στα play off, υπογράμμισε: «Η ομάδα που σας έχει κάνει υπερήφανος, και εμένα μια τους συνεργάτες μου, ξεκινά ένα μίνι πρωτάθλημα, τα play off. Σας είχα πει το καλοκαίρι να ετοιμάζετε τα διαβατήριά σας. Ίσως δεν το πιστεύαμε ότι θα γίνει τόσο άμεσα.

Εξάλλου, τώρα βγαίνουν γρήγορα τα διαβατήρια… Είχα πει πέρσι στη φιέστα, ότι αν νομίζετε πως ήρθα για ένα μετάλλιο στον Βόλο, είστε πολύ γελασμένοι. Εύχομαι να πάρει το Κύπελλο ο Ατρόμητος. Οσοι νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βγει πέμπτος στα play off , είναι πολλοί μαλ… Και σας το λέω επειδή, γενικά στη ζωή και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, το μπάτζετ και το χρήμα δεν είναι το παν.

Το μοντέλο στον Βόλο το ζηλεύουν εχθροί και φίλοι, το κάναμε με πολύ μεράκι και πετύχαμε, την ώρα που ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν τα έχουν καταφέρει. Την Παρασκευή μετά την κλήρωση που θα μάθουμε τη σειρά των αγώνων, θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση των play off. Είναι κάτι που κάναμε όλη τη χρονιά και θα συνεχίσουμε έτσι».

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο σκάνδαλο με τις κασέτες: «Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, αυτή που ζούμε ‘ετσι όπως την καταντήσανε κάποιοι, που ένα προϊόν υποκλοπής γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν. Είναι μια μαραθώνια υπόθεση που θα έχει μια εξέλιξη διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιο πολύ κινδυνεύει αυτός που βγάζει τα dvd της Τζούλιας…».

«Σε ότι αφορά τα ύποπτα παιχνίδια, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμη. Είναι σε διαδικασία διερεύνησης και σε ανακριτικό στάδιο. Είναι σε μεγάλο βαθμό μια αστεία υπόθεση, που την έχουν ξεκινήσει οι δημοσιογράφοι. Δύο παραδείγματα θα δώσω.

Στο ματς Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου που κερδίσαμε 4-0, μας κατηγορούν ότι κερδίσαμε μια ομάδα που δεν είχε τίποτα. Πριν δύο αγωνιστικές είχαν φράξει το ματς Εργοτέλης-Ηρακλής γιατί όλοι έπαιζαν την ισοπαλία. Το είχαν φράξει παντού. Το παιχνίδι τελείωσε άσος.

Μουγγαμάρα, τίποτα, έχασε ο κόσμος τα λεφτά του. Ξαφνικά δεν ήταν ύποπτο.
Κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και κάποιοι δρομολογούν αυτά τα πράγματα. Επειδή αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, σας ενημερώνω ότι στοιχείο δεν είναι ότι μια ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό πονταρίσματος.

Στημένο είναι σε πιάνουν να λαδώνεις παίκτες, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές. Αν είμαι τρελός και έπαιξα 1 εκ. ευρώ, δεν σημαίνει ότι είναι στημένο. Δυστυχώς για αυτούς, τις υποθέσεις τις κρίνουν έμπειροι δικαστές και όχι τσιράκια.
Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα ήθελα να αναφερθώ σε 3-4 πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με τον Άρη, όχι μόνο μπάλες δεν πετάχτηκαν, αλλά η εταιρία σεκιούριτι του Άρη έκρυβε τις μπάλες και έδιωχνε τα ball boys.

Δεν κάναμε καταγγελία, δεν αρμόζει κλάμα στις μεγάλες ομάδες. Δεν μας φταίνε αυτά. Στο Πανθεσσαλικό αλήθεια είναι ότι πετάχτηκε μια μπάλα.
Σε ερώτηση για τα όσα γίνονται στον Πανιώνιο και αν μπορεί να τα επωφεληθεί ο Άρης, ο Μπέος ήταν απολαυστικός: «Από το όνομα και μόνο θα έπρεπε να παίζει σε πρωτάθλημα εξωγήινων και όχι στο ελληνικό.


Για το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες παρουσιάζεται να έχουν πάρει μεταγραφή ή αν ο Ολυμπιακός Βόλος είναι κοντά σε μεταγραφές, απάντησε: «Η οργάνωση της προετοιμασίας θα κριθεί από το αν θα βγούμε στο Champions League ή στο Europa League. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για την προετοιμασία. Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, ενόψει των play off και επειδή η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη και δυνατή και αφοσιωμένη, δεν υπάρχει καμία συζήτηση.

Υπάρχει δέσμευση ότι ο κορμός κατά 90% δεν θα χαλάσει και θα παραμείνει όπως έχει. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει από 5 μέχρι 7 μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για παίκτες που έχουμε δει. Δεν είναι της συζήτησης. Η ομάδα θα πουλήσει ανάλογα με την αξία του, 1,5 παίκτη. Δηλαδή έναν, άντε δύο. Και θα τον αναπληρώσουμε με καλύτερο. Του χρόνου θα υπάρχουν υψηλότεροι στόχοι».

Αναφορικά με τα μικρά προβλήματα που είχε ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου, τόνισε: «Είναι ένα πρόστιμο που μπήκε για παράλειψη κάποιων στοιχείων, που τα πήγαμε πιο μετά και αφορούσαν τις ακαδημίες. Η Super League έχει συγκεκριμένα status και είναι δύσκολο από ξυπόλητοι, να φορέσουμε σμόκιν. Θέλει χρόνο να προσαρμοστούμε. Με άριστα το 10 θα έδινα 9 στους ανθρώπους που δουλεύουν στις υποδομές. Ευχή μου είναι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Χρειάζεται χρόνος και θα βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι.

Είναι ανεπίτρεπτο σε μα επαρχιακή πόλη να μην υπάρχουν υποδομές και να μην υπάρχει δυνατότητα τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό μέσα σε ανθρώπινες καταστάσεις. Έχουμε διάθεση και οράματα, αλλά θέλουμε και τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας. Από υποδομές και έργα, δεν έχουμε να δείξουμε κάτι. Είναι ντροπή για τους πολιτικούς. Θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα. Ας ελπίσουμε ότι και αυτοί οι άνθρωποι θα βοηθήσουν και θα κάνουν 5 πράγματα για αυτήν την πόλη».


Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει στο ΕΑΚ, ήταν κάθετα αρνητικός: «Ότι αξίζεις εισπράττεις και παίρνεις. Πριν 1,5 χρόνο δώσανε 280.000 για να φτιάξουν το ΕΑΚ. Τώρα είναι σεληνιακό τοπίο. Έπρεπε να τους κρεμάσουν και να τους φτύνει ο κόσμος. Στη Β’ Εθνική είπα ότι δεν μπαίνω εδώ. Ούτε τουαλέτα δεν υπήρχε. Σιγά σιγά πάμε στο καλύτερο. Ελπίζω μαζί να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ποια είναι η φυσική έδρα; Το ΕΑΚ; Πάρτε το εσείς. Το άξιζε πριν η ομάδα. Τώρα δεν το αξίζει. Αυτός είναι τώρα ο Ολυμπιακός Βόλου; Κοιτάμε μπροστά».


Αποστολή με Email Εκτύπωση RSS Μέγεθος γραμμάτων Μοιραστείτε το Πηγη: magnesianews.gr Link:[http://www.magnesianews.gr/News/Sports/?EntityID=833f82ed-3ebc-4079-b436-8950cbf58ecb]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |