ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Πάσχα στα χωριά και τα νησιά! /

Πάσχα στα χωριά και τα νησιά!



Βαθιές ανάσες πήρε ο τουρισμός κατά την πασχαλινή περίοδο. Πολλοί επέλεξαν να περάσουν τις Διακοπές τους στο Πήλιο, το Βόλο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τις προοπτικές για τον τουρισμό να φαίνονται ευοίωνες μετά και από τα πρώτα αναγνωριστικά δείγματα από την κίνηση που σημειώθηκε στο Νομό στην περίοδο του Πάσχα.

Περίπου 3.500 επισκέπτες δέχθηκαν τα Ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου το Πάσχα. Στο Πήλιο οι πληρότητες κυμάνθηκαν από 70% έως και 85%, ενώ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα οι πληρότητες κυμάνθηκαν χαμηλότερα, από 50% έως και 55%.

Πιο συγκεκριμένα τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία (3,4 και 5 αστέρων) είχαν για άλλη μια χρονιά την τιμητική τους καθώς οι πληρότητες έφτασαν στο 85%. «Από τη στιγμή που οι τιμές έχουν πέσει σε αυτά τα ξενοδοχεία και μπορεί να μείνει κανείς με τα ίδια λεφτά που θα δώσει σε ένα Ξενοδοχείο χαμηλότερης κατηγορίας ή το πολύ-πολύ να δώσει και 10 ευρώ παραπάνω είναι λογικό και προφανές ότι ο κόσμος προτιμά να πάει στο καλύτερο», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Στα χαμηλής κατηγορίας ξενοδοχεία και στις περιοχές Μακρινίτσας και Πορταριάς οι πληρότητες άγγιξαν το 70% με 75%, ενώ μέχρι και το 55% έφτασαν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του Βόλου.

Ανάστατοι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του Α. Πηλίου
Συνάντηση είχαν χθες ξενοδόχοι και επιχειρηματίες παρουσία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντη στην Τσαγκαράδα για το ζήτημα του κλειστού δρόμου που καίει τους επαγγελματίες.

«Όλο το Πάσχα ερχόταν και έφευγε κόσμος. Δεν είχε σήμανση, είχαν κλειστό το δρόμο στο Ξουρίχτι και όχι στην Αλυκόπετρα, οι τουρίστες νευρίαζαν και όλη η δουλειά που κάνουμε για την προβολή μας πήγε στράφι», έλεγε χθες ο κ. Λεβέντης.

Όπως αποφασίστηκε ξενοδόχοι αλλά και επαγγελματίες της περιοχής θα κινηθούν νομικά. «Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι και βλέπουν ότι το καλοκαίρι έρχεται και η αποκατάσταση μένει πίσω», τόνισε ο κ. Λεβέντης.


Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι
Στα περσινά περίπου επίπεδα και κατά περιπτώσεις αυξημένα κινήθηκε η κίνηση και στο λιμάνι του Βόλου.

Ειδικότερα φέτος για την πασχαλινή περίοδο πραγματοποιήθηκαν 93 δρομολόγια πλοίων έναντι 66 που είχαν γίνει πέρυσι. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος λειτούργησε και η γραμμή που συνδέει το λιμάνι του Βόλου με τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ πέρυσι η μετακίνηση από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων γινόταν μόνο από το λιμάνι του Βόλου.

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες, φέτος μετακινήθηκαν 4.870 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν ταξιδέψει 4.873. Επίσης μεταφέρθηκαν 640 οχήματα, πέρυσι είχαν μεταφερθεί 639, ενώ μετακινήθηκαν και 295 φορτηγά όταν πέρυσι ο αριθμός ήταν 290.

Πολύ ικανοποιητική χαρακτηρίζεται εξάλλου η κίνηση της πασχαλινής περιόδου από τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Γιάννη Κουκουλάκη. Σε ό,τι αφορά την Σκόπελο και την Αλόννησο, αντίστοιχα, οι επισκέπτες του Πάσχα ήταν ημεδαποί και αλλοδαποί, ενώ η φετινή σεζόν εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με έντονους ρυθμούς στις αρχές του επόμενου μήνα.


Ικανοποιητική η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ
Από την Μεγάλη Πέμπτη ξεκίνησε η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και διήρκησε μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Ικανοποιημένος από τον αριθμό των επιβατών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο οποίος αν και δεν είχε ακόμα τους ακριβείς αριθμούς στα χέρια του τόνισε ότι «η κίνηση ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Τα δρομολόγια από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφευγαν και πήγαιναν γεμάτα».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αν και η κίνηση εκτός νομού ήταν καλή δεν ίσχυσε και το ίδιο για τα εντός νομού δρομολόγια στα οποία είχε ελάχιστο κόσμο.

Γέμισε και το Αεροδρόμιο!
Εντυπωσιακές χαρακτήρισε τις πληρότητες στις πτήσεις ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου καθώς άγγιξαν το 90%, ενώ υπήρξαν και πτήσεις που η πληρότητα ήταν στο 100%.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κίνηση που υπάρχει γενικότερα στο αεροδρόμιο, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου από την εταιρία Ryanair συνδέοντας το Βόλο με την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Εν τω μεταξύ σε λίγες μέρες και ειδικότερα από 2 Μαΐου ξεκινούν και τα δρομολόγια από και προς την Γερμανία με την AirBerlin, ενώ από 15 Μαΐου ξεκινά δρομολόγια η AirLauda και τέλος από 21 Μαΐου το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα συνδεθεί και με την Αγγλία και τη Βιέννη. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |