ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Ανακοινώνεται σήμερα το έλλειμμα του 2010 /

Ανακοινώνεται σήμερα το έλλειμμα του 2010



Κρίσιμες ανακοινώσεις αναμένει σήμερα από τη Eurostat η Ελλάδα καθώς η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010.

Από το μέγεθος της αναθεώρησης του ελλείμματος- οι τελευταίες πληροφορίες το ανέβαζαν στα επίπεδα του 10,5% του ΑΕΠ από 9,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2,3 δισ. ευρώ υψηλότερα- θα εξαρτηθεί και το μέγεθος της προσαρμογής που θα χρειαστεί να γίνει φέτος.

Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας καθώς εκτιμάται πως με 3 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα φέτος θα καλυφθούν οι αποκλίσεις του προϋπολογισμού.

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας, ενώ στη συνέχεια θα φτάσουν οι επικεφαλής προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα ύψους 26 δισ. ευρώ έως το 2015. Από την έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθεί εάν θα απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις για την ελληνική οικονομία.

Μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει η κυβέρνηση για πρώτη φορά να ενημερώσει την Ευρώπη για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012. Επίσης, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν και τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών. Τα αποτελέσματα για τις ελληνικές τράπεζες, αναμένεται να υποδείξουν και τις επόμενες κινήσεις στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο.

Επίσης τον Ιούνιο αναμένονται οι αποφάσεις για την έκδοση του πρώτου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, που αφορά ομόλογο της Διασποράς. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι και το Δημόσιο θα ζητεί από τους ομογενείς της Αμερικής 3 δισ. δολάρια.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/159962/anakoinonetai-simera-to-elleimma-tou-2010-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |