ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Ο παραδοσιακός χάρτης του Πάσχα- Χρήσιμες πληροφορίες /

Ο παραδοσιακός χάρτης του Πάσχα- Χρήσιμες πληροφορίες



Με ανοιξιάτικο καιρό κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Η πανάκριβη βενζίνη οδήγησε αρκετό κόσμο στην απόφαση να ταξιδεύσει με ΚΤΕΛ και τρένα, τα οποία παρουσίασαν μεγαλύτερη κίνηση, σε σχέση με την έξοδο των ΙΧ από τις εθνικές οδικές αρτηρίες, σε σχέση με πέρυσι.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, η μετακίνηση με πλοία ελαφρώς αυξημένη, ενώ μειωμένες είναι οι αεροπορικές μετακινήσεις λόγω μεγάλου κόστους.

Η Τροχαία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με έκτακτα μέτρα για την ομαλή έξοδο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα ο Καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.

Ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί το πρωί του Μ. Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Αναλυτικά

Ήδη, πέρασαν και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα περίπου 194.000 οχήματα, ενώ με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις.

Τα δρομολόγια των πλοίων έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 100% σε σύγκριση με άλλες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα ταξιδέψουν στα νησιά. Αξιωματικοί του Λιμενικού διαπιστώνουν τις τελευταίες ημέρες πως η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με την περυσινή πασχαλινή περίοδο - σε κάποιους προορισμούς ακόμη και κατά 40%.

Και στα τρένα παρατηρείται πληρότητα που φτάνει έως και το 100%. Ήδη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε αύξηση της χωρητικότητας των απλών αμαξοστοιχιών κατά 15%, ενώ εξίσου υψηλή είναι η πληρότητα για την Κυριακή και την Δευτέρα, δηλαδή τις ημέρες της επιστροφής.

Μειωμένη είναι σε σύγκριση με πέρυσι η κίνηση στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με εξαίρεση την Κέρκυρα, την Χίο και την Αλεξανδρούπολη για το εσωτερικό και τις Βαρκελώνη, Πράγα, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη για το εξωτερικό.


Τροποποιημένο, στα μέτρα των εορτών του Πάσχα, θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.



Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας



Πασχαλιά με "Δεν πληρώνω"
Εν τω μεταξύ, οι επιτροπές της κίνησης "Δεν πληρώνω", έχουν ανακοινώσει για τις ημέρες του Πάσχα συγκεντρώσεις για το άνοιγμα των διοδίων. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα του Πάσχα θα ανοίξουν τα διόδια Αφιδνών στις 5 το απόγευμα και τα διόδια Ισθμού Κορίνθου στις 6 το απόγευμα.

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές. Δεν επιστρέφονται όμως στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, για την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και για μη καταβολή των διοδίων.

Εντατικοί έλεγχοι διεξάγονται στην αγορά από αρμόδιους φορείς, σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση. Εορταστικό ωράριο

Μέχρι και το Μ. Σάββατο συνεχίζεται το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Τη Μ. Παρασκευή τα μαγαζιά άνοιξαν στις 13.00 και κλείνουν στις 19.00. Έως τις 15.00 θα είναι ανοικτά το Μ. Σάββατο. Τη Δευτέρα του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη για μία ημέρα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) έως την Πέμπτη (28/4) για τη διενέργεια απαραίτητων εργασιών, όπως ανακοίνωσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |