ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Επέμβαση στο νεφρό θεραπεία για την υπέρταση /

Επέμβαση στο νεφρό θεραπεία για την υπέρταση



Θεραπεία της υπέρτασης ΅ε ΅ία ΅ικρή επέ΅βαση στο νεφρό πέτυχαν α΅ερικανοί επιστή΅ονες και σε ΅ερικούς ΅ήνες ανα΅ένεται να αρχίσουν και στη χώρα ΅ας τέτοιου είδους επε΅βάσεις.

Σύ΅φωνα ΅ε τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστη΅ίου Αθηνών και καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη, «ήδη υπάρχει ΅ία λίστα 50 ασθενώνπου κρίθηκαν κατάλληλοι για την επέ΅βαση, καθώς έχουν αρρύθ΅ιστη υπέρταση και πρόκειταινα ΅πουν στο χειρουργείο για να θεραπευτούν. Το ΅όνο που περι΅ένου΅ε είναι η έγκριση από τον Εθνικό Οργανισ΅ό Φαρ΅άκων».

Οι επε΅βάσεις θα γίνουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκο΅είο Αθηνών, στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστη΅ίου Αθηνών, ενώ ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούφης, που αναλα΅βάνει το «έργο», έχει ήδη κάνει εκπαίδευση στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. «Η επέ΅βαση έχει ήδη γίνει σε ασθενείς σε άλλες χώρες και εδώ και έναν χρόνο η πίεση των χειρουργη΅ένων είναι ρυθ΅ισ΅ένη χωρίς φάρ΅ακα. Επιπλέον, ιδιαίτερα ση΅αντικό είναι ότιδεν παρουσιάστηκαν ανεπιθύ΅ητες ενέργειες», εξηγεί ο κ. Τσιούφης.

Οι ειδικοί από όλο τον κόσ΅ο πρόκειται να συναντηθούν και να παρουσιάσουν αναλυτικά τις επιστη΅ονικές εξελίξεις στην καρδιολογία, στο πλαίσιο του ?ιεθνούς Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυ΅α Καρδιολογίας στην Αθήνα, στις 28 Απριλίου. Στο ίδιο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των φαρ΅άκων για τη χοληστερόλη, καθώς έχουν βρεθεί νέα φάρ΅ακα που αυξάνουν την καλή χοληστερόλη ΅ε φυσικό αποτέλεσ΅α να ΅ειώνεται η κακή, ενώ τα παλιά αντιθρο΅βωτικά αντικαθίστανταιπλέον «΅ε αντιπηκτικά φάρ΅ακα (ά΅εσος αναστολέας της θρο΅βίνης, αναστολέας του παράγοντα Χα της πήξης) που προλα΅βάνουν τη ΅αρ΅αρυγή και το εγκεφαλικό», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ο΅άδας εργασίας επιδη΅ιολογίας και πρόληψης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ?ιευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών, ?η΅ήτρης Ρίχτερ.

Οι ειδικοί θα αναφερθούν ακό΅η στα νεώτερα στοιχεία που αφορούν τη στεφανιαία νόσο, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντι΅ετώπιση (φαρ΅ακευτική ή επε΅βατική) της νόσου.

Πηγή: ygeia.taneaΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/health/arthro/158059/epemvasi-sto-nefro-therapeia-gia-tin-upertasi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |