ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Ντοκουμέντο από τις δηλώσεις Πάγκαλου /

Ντοκουμέντο από τις δηλώσεις Πάγκαλου



Έκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού μένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος για την ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη την οποία κατέγραψε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Τα ντοκουμέντα συλλαμβάνουν για άλλη μια φορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ψευδόμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ πλέον από σήμερα η «καυτή πατάτα» για την τύχη του κ. Πάγκαλου βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού που καλείται να πάρει αποφάσεις.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη», ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος προφανώς δεν υπολόγισε τι θα ακολουθήσει…

Αργά χθες το βράδυ ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε και Τρίτη ανακοίνωση για το θέμα διαψεύδοντας ακόμα και τον εαυτό του, με νέες επιθέσεις εναντίον της Ν.Δ. και του Α. Σαμαρά. «Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει. Το μόνο που γνωρίζει είναι κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε μέλη της κυβέρνησης. Είναι το νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου. Όπως δηλώσαμε εξαρχής, δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή με τούρκο δημοσιογράφο, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει η προσφώνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η οποία έχει μια συνέχεια και έναν λογικό ειρμό που οι πλαστογράφοι δεν μπορούν βέβαια παρά να παραποιήσουν.

Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, ομιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της ομιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης είναι βέβαια πολύ πιο αρμόδιοι να κρίνουν ποιος μιλά πατριωτικά από τα ακροδεξιά “τσίρκο” της δημοσιογραφίας στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της Ν.Δ. Ας ασχοληθούν με κάτι σοβαρότερο, όπως το “Ζάππειο 2” που αδίκως περιμένουμε τόσο καιρό».

Δηλαδή με την τρίτη ανακοίνωση ο Θ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει αυτό που αρχικά διέψευσε, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι οι αποκαλύψεις θα είναι ραγδαίες και καίριες.

Ακολουθεί το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, μετά από την καταγραφή σε κασετόφωνο από τον Σεφά Καπλάν, δημοσιογράφο της Χουριέτ.

«Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας.

Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (…) Η πρώτη φορά που αναμίχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Έλληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία. Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών. (…)

Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει… Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση. Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μία πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Όπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή τη περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή. (…) Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε.

Ήταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό. (…) Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε στη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/157579/dokoumedo-apo-tis-diloseis-pagalou/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |