ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Θολό το τοπίο για φθηνότερα διόδια πριν από το Πάσχα /

Θολό το τοπίο για φθηνότερα διόδια πριν από το Πάσχα



Άγνωστο παραμένει αν οι εκδρομείς του Πάσχα θα πληρώσουν μειωμένες τιμές διοδίων κατά την έξοδό τους από την Αθήνα, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Υποδομών.

Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους κατασκευαστές και τις τράπεζες, με την οποία προβλέπεται μείωση 25-30% στις τιμές των διοδίων, δεν έχει ακόμα κατατεθεί γραπτώς προς τους κατασκευαστές προκειμένου να απαντήσουν αν δέχονται ή όχι.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πρόταση αναμένεται να αποσταλεί σήμερα και σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών «η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως πρόκειται για ένα σύνθετο κείμενο που θα μπει στο κόσκινο των τραπεζών και της Ε.Ε».

Κύκλοι των κατασκευαστών θεωρούν θετική την πρόταση λέγοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα στη μείωση των διοδίων αν αναλάβει το βάρος το Δημόσιο. Θεωρούν, ωστόσο, ότι η όποια καθυστέρηση λειτουργεί σε βάρος των έργων, αφού οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση.

Από το υπουργείο, πάντως, έχουν βάλει στόχο μέχρι τα τέλη του μήνα να έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, η οποία θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/157497/tholo-to-topio-gia-fthinotera-diodia-prin-apo-to-pasha/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |